[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 3 - ( 5-1390 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 33-42 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران توسط RAPD PCR
فرزانه تفویضی ، مریم تاج آبادی ابراهیمی، میترا حیدری نصر آبادی، هدی بهرامی
استاديار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند ، farzaneh.tafvizi@yahoo.com
چکیده:   (26500 مشاهده)
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

سابقه و هدف: لاکتوباسیل ها متشکل از ارگانیزم های گرم مثبت، کاتالاز منفی، بدون اسپور و میله ای شکل هستند و بیش از 90 گونه از این باکتری شناخته شده است. سوش های متعددی از لاکتوباسیل های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان ها وجود دارند. ظرفیت های پروبیوتیکی وابسته به سوش می باشند، انتخاب متدهای قابل اطمینان برای شناسایی لاکتوباسیل ها از اهمیت خاصی برخوردار است با توجه به وقت گیر بودن و ابهام آمیز بودن روش های بیوشیمیایی، روش های مولکولی مناسب تر و دقیق تر بوده و جایگزین روش های قبلی شده اند. هدف از این تحقیق، شناسایی لاکتوباسیل های جداشده از محصولات لبنی سنتی ایران با استفاده از مارکرهای RAPD به عنوان یک ابزار موثر در طبقه بندی لاکتوباسیل ها و بررسی تنوع ژنتیکی در سویه های جدا شده می باشد.

 

مواد و روش ها: در این مطالعه 20 ایزوله از محصولات لبنی مختلف جدا شدند و پس از کشت بر روی محیط اختصاصی MRS استخراج DNA از باکتری ها انجام شد و برای بررسی تنوع ژنتیکی از مارکرهای RAPD استفاده شد.

 

یافته ها: از 20 پرایمر به کار رفته در این تحقیق، 19 پرایمر باندهای قابل کد گذاری ایجاد کردند. تعداد کل باندهای تکثیر شده توسط کل پرایمرها، 225 عدد برآورد شد که شامل 219 باند پلی مورف، 6 باند مشترک و 63 باند اختصاصی بود. توسط نرم افزار NTSYS-PC ماتریس تشابه بر اساس ضریب Jaccard برای ژنوتیپ ها محاسبه شد. سپس گروه بندی ایزوله ها با روش UPGMA و NJ توسط نرم افزار NTSYS-PC انجام گرفت و نتایج یکسان و مشابهی از مقایسه گروه بندی با دو روش مختلف حاصل شد.

 

نتیجه گیری: بر اساس ماتریس تشابه k2l3 و y1m4 بیشترین تشابه ژنتیکی را با یکدیگر نشان دادند و در هر دو دندروگرام با هم در یک گروه قرار گرفتند. در گروه بندی براساس روش UPGMA دو شاخه اصلی A و B وجود داشت. شاخه اصلی A به دو زیر گروه با ژنوتیپ های c6m3،y1l4، y2f3و c1d2 و شاخه اصلی B نیز به دو گروه با ژنوتیپ های c2h1، d3b1، y2c4، k2l3،y1m4 و p تقسیم شدند.

 
 
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیل، محصولات لبنی سنتی، تنوع ژنتیکی، RAPD PCR، دندروگرام UPGMA
متن کامل [PDF 1185 kb]   (205 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: ۱۳۹۰/۵/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tafvizi F, Tajabadi ebrahimi M, Heydari Nasrabadi M, Bahrami H. Detection of genetic diversity of lactobacillus species isolated from different traditional dairy products by RAPD markers. NCMBJ. 2011; 1 (3) :33-42
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-43-fa.html

تفویضی فرزانه، تاج آبادی ابراهیمی مریم، حیدری نصر آبادی میترا، بهرامی هدی. بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران توسط RAPD PCR. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1390; 1 (3) :33-42

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-43-fa.html



دوره 1، شماره 3 - ( 5-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3708