[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 6 - ( 3-1391 ) ::
جلد 2 شماره 6 صفحات 59-65 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ساختاری کلاژن استخراج شده از دیواره خیار دریایی parva Holothuria با کلاژن نوع I مهره داران
نسیم ادیب زاده سرشکی ، سعید امین زاده، شهلا جمیلی، پرگل قوام مصطفوی
کارشناس ارشد گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، nasimadibzadeh@gmail.com
چکیده:   (24564 مشاهده)

سابقه و هدف: کلاژن دارای کاربرد های فراوانی در زمینه داروسازی و پزشکی، تهیه محصولات بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی می باشد. در سال های اخیر توجه زیادی به جداسازی کلاژن از موجودات دریایی شده است که علت آن عدم محدودیت استفاده از آن در رژیم غذایی و عدم ابتلا به بیماری های TSE1 و2 BSE می باشد. هدف از انجام این تحقیق استخراج کلاژن از دیواره خیار دریایی    Holothuria parva و مقایسه ساختاری آن با کلاژن نوع I مهره داران می باشد.

مواد و روش ها: در این تحقیق جهت مقایسه ساختاری کلاژن حل شده با پپسین (PSC3) استخراج شده از دیواره خیار دریایی جنس Holothuria parva و کلاژن نوع I مهره داران (Type I Calf skin) از آزمون های سدیم دو دسیل سولفات پلی آکریل آمید ژل الکتروفورز 4(SDS-PAGE)، طیف بینی مادون قرمز تبدیل فوریه (5 FT-IR) و کالری متری روبشی دیفرانسیلی6(DSC ) استفاده شده است.

یافته ها: الگوی پروتئینی SDS-PAGE کلاژن حل شده با پپسین استخراج شده از دیواره خیار دریایی و نمونه کلاژن نوع I مهره داران نشان می دهد که قسمت عمده در هر دو کلاژن از زنجیره 1 α با وزن تقریبی kDa 130 و مقدار جزئی β وγ تشکیل شده اند با این تفاوت که درPSC استخراج شده از خیار دریایی به صورت ساختار 3(α1) و در کلاژن نوع I مهره داران به صورت 2α2 (α1) می باشد. طیف FT-IR کلاژن حل شده با پپسین دارای یک باند پهن در ناحیه 1-cm 3420  و باند تیز در ناحیه1-cm 11638 می باشد که شباهت زیادی به طیف FT-IR کلاژن نوع I مهره داران دارد. از آزمون DSC ماکزیمم دمای انتقالیPSC، 94/46 درجه سانتی گراد تعیین گردید که نشان دهنده پایداری حرارتی کمتر نسبت به کلاژن نوع I مهره داران (62 درجه سانتی گراد) می باشد.

نتیجه گیری: کلاژن استخراج شده از خیار دریایی  Holothuria parva نوع I تعیین شده و با توجه به پایداری حرارتی مناسب می تواند در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین پایین بودن ماکزیمم دمای انتقالی کلاژن استخراج شده نشان دهنده محتوی کمتر ایمنو اسیدهای پرولین و هیدروکسی پرولین نسبت به کلاژن نوع I مهره داران می باشد.

کلمات کلیدی: Holothuria parva  خیار دریایی،SDS-PAGE ،DSC ،FT-IR، کلاژن حل شده با پپسین (PSC)

واژه‌های کلیدی: Holothuria Parva خیار دریایی، SDS-PAGE، DSC، FT-IR، کلاژن حل شده با پپسین (PSC)
متن کامل [PDF 815 kb]   (219 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۹۱/۴/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adibzadeh Sereshki N, Aminzade S, Jamili S, Ghavam Mostafavi P. Structural Comparison between Collagen Isolated from Sea Cucumber Holothuria Parva and Calf Skin Collagen Type I. NCMBJ. 2012; 2 (6) :59-65
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-183-fa.html

ادیب زاده سرشکی نسیم، امین زاده سعید، جمیلی شهلا، قوام مصطفوی پرگل. مقایسه ساختاری کلاژن استخراج شده از دیواره خیار دریایی parva Holothuria با کلاژن نوع I مهره داران. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1391; 2 (6) :59-65

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-183-fa.html



دوره 2، شماره 6 - ( 3-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3755