[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 7 - ( 6-1391 ) ::
جلد 2 شماره 7 صفحات 83-90 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی Brucella.spp در نمونه های شیر خام و پنیر به وسیله تکنیک Hemi Nested PCR
امیر ایزدی ، الهام مسلمی، علی حسین یزدی
1. کارشناس باشگاه پژوهشگران جوان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق،تهران ،ایران ، amir_izad@yahoo.com
چکیده:   (11608 مشاهده)

سابقه و هدف. بروسلا یک کوکوباسیل گرم منفی می باشد که میزبانهای آن شامل انسان، گاو، بز و گوسفند می باشد. بروسلا از طریق شیر و فراورده های لبنی انتقال یافته و در انسان سبب ایجاد تب مالت می شود. روشهای سرولوژیک تشخیص بروسلا از حساسیت و دقت کافی برخوردار نبوده و دارای نتایج مثبت و منفی کاذب فراوانی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی کارایی تکنیک همی نستد PCR جهت تشخیص بروسلا در نمونه های شیر و پنیر می باشد.

مواد و روشها. در این مطالعه 15 نمونه شیر خام ، 15 نمونه پنیر پاستوریزه و 15 نمونه پنیر سنتی از سطح استان تهران جمع آوری گردید. DNAی نمونه ها به وسیله کیت DNP استخراج گردید. پس از بهینه نمودن راند اول و دوم تست PCR، حساسیت و اختصاصیت آن مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس تمامی نمونه ها به وسیله تست PCR بهینه شده مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها. محصول آمپلیکون تکثیر یافته در محصول اول PCR ،443 جفت باز و در محصول دوم 225 جفت باز بود. حساسیت تست PCR بهینه شده تا 100 پارتیکل تعیین گردید. از 15 نمونه شیر خام،10 نمونه PCR مثبت، از 15 نمونه پنیر پاستوریزه 6 نمونه و از 15 نمونه پنیر سنتی 8 نمونه PCR مثبت شدند.

نتیجه گیری . با توجه به نتایج بدست آمده ، تست PCR مورد بررسی در این مطالعه از حساسیت و دقت بسیار بالایی نسبت به روشهای متواتر برخوردار بوده، همچنین به نظر می رسد ضرورت استفاده از روشهای مولکولی به عنوان یک روش تاییدی جهت تشخیص بروسلا در کنار روشهای متداول غربالگری اجتناب ناپذیر می باشد.

واژه‌های کلیدی: بروسلا، شیر، پنیر، Hemi Nested PCR
متن کامل [PDF 456 kb]   (3403 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۱/۶/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadi A, Moslemi E, Hossein yazdi A. Detection of Brucella spp. in Raw Milk and Cheeses Samples Using Hemi Nested PCR. NCMBJ. 2012; 2 (7) :83-90
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-212-fa.html

ایزدی امیر، مسلمی الهام، حسین یزدی علی. شناسایی Brucella.spp در نمونه های شیر خام و پنیر به وسیله تکنیک Hemi Nested PCR . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1391; 2 (7) :83-90

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-212-fa.html



دوره 2، شماره 7 - ( 6-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3708