[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 21 - ( 10-1394 ) ::
جلد 6 شماره 21 صفحات 59-66 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی ترکیبات روغنی گیاهMentha longifolia
مریم اخباری، زهرا آقا جانی ، الهام کریمی، اسما مازوچی
دانشیار گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران ، Haj_aghajani@yahoo.com
چکیده:   (4298 مشاهده)

سابقه و هدف: longifolia Mentha با نام عمومی پونه، یکی از قدیمی­ترین داروهای گیاهی است که کاربرد فراوانی در مصارف غذایی و طب سنتی ایران دارد. این مطالعه به منظور استخراج روغن اسانسی این گیاه و آنالیز اجزای تشکیل دهنده آن و همچنین استخراج ترکیبات روغنی و غیر قطبی و  بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتری این عصاره انجام شد.

مواد و روش ها: در این مطالعه، برای اولین بار، روغن اسانسی گیاه با تکنیکSDE  استخراج و با استفاده از دستگاه  GC-Mass آنالیز و اجزاء آن شناسایی گردید. سنجش اثر آنتی اکسیدانی از طریق مهار رادیکال آزادDPPH ، همچنین سنجش میزان اثرات ضد باکتری بر روی چهار سویه باکتری به روش دیسک دیفیوژن و از طریق اندازه­گیری هاله عدم رشد بر روی عصاره استخراج شده با هگزان انجام شد.

یافته ­ها: اجزای عمده اسانس، دی-کارون (2/57 درصد) و لیمونن (7/15 درصد) می باشند؛  برخی ترکیبات اسانسی شناسایی شده در این مطالعه در گزارش­های مشابه به آنها اشاره نشده است. نتایج نشان می­دهد که  عصاره هگزانی با وجود غیر قطبی بودن حلال، دارای قدرت مهار قابل ملاحظه­ای برای DPPH می­باشد. همچنین خاصیت ضد میکروبی بسیار بالایی نسبت به برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی نشان داد.

نتیجه ­گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان می­دهد که اجزاء استخراج شده توسط حلال هگزان علی­رغم قطبیت پایین و ماهیت روغنی ترکیبات، علاوه بر دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی، دارای قدرت ضد میکروبی چشمگیری می باشند که تاکنون برای این گیاه در منابع علمی گزارش نشده است. 

واژه‌های کلیدی: پونه، Mentha longifoli، SDE، فعالیت آنتی اکسیدانی، DPPH، خواص ضد باکتریایی
متن کامل [PDF 439 kb]   (6650 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhbar M, Aghajani Z, karimi E, Mazoochi A. Composition analysis of essential oil and biological activity of oily compounds of Mentha longifolia. NCMBJ. 2016; 6 (21) :59-66
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-764-fa.html

اخباری مریم، آقا جانی زهرا، کریمی الهام، مازوچی اسما. بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی ترکیبات روغنی گیاهMentha longifolia. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 6 (21) :59-66

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-764-fa.html



دوره 6، شماره 21 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3708