دوره 5، شماره 20 - ( 7-1394 )                   جلد 5 شماره 20 صفحات 70-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darvishzadeh F, nejatzadeh F, Iranbakhsh A R. Effects of silver nanoparticles on salinity tolerance in basil plant (Ocimum basilicum L.) during germination in vitro . NCMBJ 2015; 5 (20) :63-70
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-700-fa.html
درویش زاده فریبرز، نجات زاده فاطمه، ایرانبخش علیرضا. تاثیر نانو ذرات نقره بر تحمل به شوری گیاه ریحان ((Ocimum basilicum L. در مراحل جوانه زنی در شرایط آزمایشگاهی . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 5 (20) :63-70

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-700-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، iranbakhshar@yahoo.com
چکیده:   (12017 مشاهده)
سابقه و هدف: از روزگاران قدیم ریحان (Ocimum basilicum L.) به عنوان یک گیاه دارویی به طور وسیع در خاور دور به ویژه در چین و هند استفاده می شده است. ریحان گیاهی یکساله علفی و معطر از خانواده نعنائیان می باشد.
مواد و روش ها: به منظور بررسی اثر ذرات نانو نقره بر میزان تحمل به شوری گیاه ریحان بر صفات جوانه زنی، طی پاییز سال 1392 آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کرت های کاملاً تصادفی در محیط آزمایشگاه (ژرمیناتور) به اجرا در آمد. تیمارهای ذرات نانو نقره با 6 سطح شامل: صفر (شاهد)، 20، 40، 60، 80 و 100 میلی گرم در لیتر و تیمارهای شوری شامل: صفر (شاهد)، 30، 60، 90، 120، 150 و 180 میلی مول در لیتر، با نسبت 1:1 برای سدیم و کلسیم (Na:Ca) از نمک های Nacl و Cacl2 در زمینه ای از محلول هوگلند 50 درصد در نظر گرفته شدند..
یافته ها: بذور جوانه زده روزی 2 بار به مدت 14 روز، شمارش گردید. سپس در صد جوانه زنی، قدرت جوانه زنی گیاه اندازه گیری شد. در پایان تیمار 40 میلی گرم در لیتر ذرات نانو نقره برای سطوح مختلف شوری، بر شاخص های درصد جوانه زنی و قدرت جوانه زنی اثر معنی داری داشت و باعث افزایش مقاومت آن ها به شوری گردید.
نتیجه گیری: کاربرد نانو ذرات نقره در بهبود صفات جوانه زنی و رشد گیاهچه گیاه دارویی ریحان تاثیر مثبتی داشته و می توان با استفاده بهینه از نانو ذرات نقره باعث افزایش مقاومت به شوری گیاه ریحان در مراحل مختلف جوانه زنی شد.
متن کامل [PDF 300 kb]   (5594 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: گیاه شناسی
دریافت: 1394/7/30 | پذیرش: 1394/7/30 | انتشار: 1394/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb