دوره 8، شماره 30 - ( 1-1397 )                   جلد 8 شماره 30 صفحات 84-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران ، j_taghinejad@yahoo.com
چکیده:   (5499 مشاهده)
سابقه و هدف: عفونت‏های دستگاه ادراری (UTI) از شایع ترین عفونت‏های باکتریایی در سنین کودکی، بزرگسالان و زنان محسوب می شوند. بنابراین لازم است بلافاصله بعد از تشخیص عفونت ادراری، نسبت به درمان مناسب اقدام گردد. در مطالعه حاضر به منظور تعیین مقاومت دارویی ایزوله‏های استرپتوکوکوس های گروه B جدا شده از ادرار انجام گرفته است.
مواد و روش­ها: این مطالعه توصیفی و مقطعی بر روی 3676 بیمار مراجعه کننده به آزمایشگاه مرجع شهرستان سلماس در طی سال 1394 انجام گرفته است. که از این تعداد 2754 نفر زن 922 نفر مرد بودند. نمونه های ادراری میانی گرفته شده از بیماران پس از انتقال به محیط Todd Hewith در محیط کشت‏های بلاد آگار کشت داده شدند. الگوی حساسیت و مقاومت دارویی سویه‏ های استرپتوکوکوس با استفاده از روش انتشار دیسک روی محیط مولر هینتون آگار بر اساس دستورالعمل‏های استاندارد CLSI انجام گردید.
یافته­ ها: از مجموع 3678 نمونه، 47 مورد مثبت (36 زن و 11 مرد) شدند. استرپتوکوکوس­های گروه B در برابر کلیندامایسین و اوکسازالین بیشترین درصد و بقیه به ترتیب جنتامایسین، تتراسایکلین، سفتی‏زوکسیم، آمیکاسین، سفالکسین، تری متوپریم، آمپی‏سیلین، سیپروفلوکساسین و در آخر سیفکسیم از خود مقاومت نشان داد.
نتیجه گیری: با توجه به شیوع عفونت­های دستگاه ادراری، دانش الگوی مقاومت محلی و درمان بموقع ضروری است. این مطالعه نشان داد که بیشترین فراوانی مقاومت دارویی به استرپتوکوکوس گروه B اختصاص دارد. این مسئله نیازمند توجه بیشتر مسئولین بهداشتیدرمانی شهرستان سلماس است.
متن کامل [PDF 346 kb]   (3381 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1397/2/3 | پذیرش: 1397/2/3 | انتشار: 1397/2/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.