دوره 8، شماره 32 - ( 7-1397 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 90-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران ، ایران. ، emi_biotech2006@yahoo.ca
چکیده:   (4006 مشاهده)
سابقه و هدف- ریبوفلاوین یا ویتامین B2 برای انسان ضروری است و نقش مهمی در متابولیسم ماکرمولکول­های بدن دارد. انسان قادر به سنتز این ویتامین نبوده و باید آن را از رژیم غذایی دریافت نمایند. مسیر بیوسنتتیکی ریبوفلاوین در باکتری­ها مطالعه شده است. هدف این پژوهش جداسازی و شناسایی باسیلوس سوبتی­لیس به­عنوان باکتری مولد ریبوفلاوین از خاک مناطق مختلف ایران بود.
مواد و روش­ها- نمونه­ های خاک از مناطق مختلف ایران جمع­آوری شد و کشت پورپلیت انجام شد. سپس ایزوله­ هایی از کشت خالص باکتری­ها، با آزمایش­های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی شناسایی شدند. ژنوم نمونه­ های باسیلوس سوبتی­لیس جداسازی شده استخراج شد و برای حضور ژن ribC، واکنش PCR انجام گرفت.
یافته­ها- نتایج آزمون­های بیوشیمیایی و واکنش PCR نشان داد، از 100 نمونه خاک بررسی شده، 19 جدایه باکتری باسیلوس سوبتی­لیس دارای ژن ribC با توانایی رشد در محیط فاقد ریبوفلاوین جداسازی شدند.
نتیجه­گیری- باسیلوس سوبتی­لیس از خاک به­راحتی جداسازی می­گردد و ژن ribC در باسیلوس سوبتی­لیس می­تواند کد کننده ریبوفلاوین باشد. با توجه به این­که تنظیم بیوسنتز ریبوفلاوین در باسیلوس سوبتی­لیس توسط ناحیه تنظیمی که در بالا دست اپران ژن ribC است صورت می­پذیرد، می­توان از این باکتری در تهیه ریبوفلاوین مقرون به صرفه که از نظر مسائل محیط زیستی نیز مناسب­تر است، استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 487 kb]   (2559 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1397/7/22 | پذیرش: 1397/7/22 | انتشار: 1397/7/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.