دوره 9، شماره 35 - ( 3-1398 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 101-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر قدس ، تهران، ایران
چکیده:   (3923 مشاهده)
سابقه و هدف: آرتریت باکتریایی یکی از انواع آرتریت­های شناخته شده است که به­سرعت باعث تخریب مفاصل می­شود. از بین باکتری­های مولد آرتریت عفونی، مایکوباکتریوم تربرکلوزیس (MTB) یکی از باکتری­هایی است که می­تواند به­طور نادر ایجاد کننده این عارضه باشد. هدف از این مطالعه بررسی وجود مایکوباکتریوم تربرکلوزیس در مایع مفصلی بیماران مبتلا به آرتریت از طریق روش PCR است.
مواد و روش­ها: این مطالعه بر روی مایع مفصلی ۷۰ بیمار مراجعه کننده به بیمارستان شریعتی تهران که دچار آرتریت بوده ­اند صورت گرفت. DNA از مایع مفصلی این ۷۰ بیمار با روش فنل کلروفرم استخراج شد. پرایمر، برای ژن هدف IS6110 انتخاب و بعد از تأیید حساسیت و اختصاصیت، تست PCR بهینه بر روی نمونه‌ها انجام و مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته­ ها: تست PCR بهینه و آمپلیکون bp 317 به­وسیله آگاروزژل الکتروفورز %۵/۱ مشاهده گردید. حد تشخیص تست 100 و با ویژگی صد درصد ارزیابی گردید. DNA مایکوباکتریوم توبر کلوزیس در ۴ نمونه مایع مفصلی بیماران مبتلا به آرتریت (%۷/۵) دیده شد.
نتیجه­ گیری: اولین قدم در درمان بیماری، تشخیص درست و سریع آن است. مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مشخصه­هایی از قبیل رشد کند دارد که شناسایی این باکتری را از طریق کشت و تست­های بیوشیمیایی مشکل و طاقت فرسا می­کند. نتایج این مطالعه مؤید آرتریت‌های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس موجود است که تشخیص سریع و به­موقع آن­ها از طریق PCR امکان درمان صحیح آن­ها را مهیا می­نماید.
 
متن کامل [PDF 586 kb]   (1566 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/3/9 | انتشار: 1398/3/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.