دوره 9، شماره 36 - ( 6-1398 )                   جلد 9 شماره 36 صفحات 96-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fani M, Ghandehari F, Rezaee M, Fatemi M. Study on the antimicrobial effects of iron oxide nanoparticles synthesized by cytoplasmic extract of lactobacillus fermentum. NCMBJ 2019; 9 (36) :89-96
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1215-fa.html
فانی مینا، قندهاری فرشته، رضایی ملاحت، فاطمی مهنوش. مطالعه اثرهای ضد میکروبی نانوذرات اکسید آهن سنتز شده توسط عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس فرمنتوم. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1398; 9 (36) :89-96

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1215-fa.html


گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (3550 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال­های اخیر توجه علم و صنعت به تهیه نانو ذرات مبتنی بر اصول شیمی سبز متمرکز شده است و بدین­منظور از انواع گوناگونی از ساختارهای زیستی هم­چون باکتری­ها، مخمرها و کپک­های رشته­ای استفاده می­شود. باتوجه به مقاومت باکتری­ها به آنتی­بیوتیک­ها، نیاز به جایگزین نمودن عوامل ضدمیکروبی مؤثر با عوارض جانبی کم­تر، بیش­تر است. هدف از این پژوهش سنتز نانوذرات اکسیدآهن توسط عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس فرمنتوم و بررسی اثرهای ضدمیکروبی آن برعلیه باکتری استافیلوکوکوس آرئوس و سودوموناس آئروجینوزا است.
مواد و روش­ها: در این پژوهش، پس از تهیه عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس فرمنتوم به روش ذوب و یخ ، محلول سولفات آهن (III) با غلظت3 - 10  مولار، به آن اضافه و در حضور 5 درصد دی اکسیدکربن به­مدت 3 هفته انکوبه شد. به­منظور بررسی تولید نانوذرات آنالیزهای پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM ) انجام گردید و در نهایت اثرهای ضدمیکروبی نانوذرات بر روی 2 سویه استاندارد از باکتری­های بیماری­زای ( استافیلوکوکوس آرئوس و سودوموناس آئروجینوزا) به روش انتشار چاهک مورد بررسی قرارگرفت.
یافته ­ها: تغییر رنگ محلول به رنگ سیاه نشان دهنده تولید نانوذرات اکسیدآهن بود، آنالیز پراش پرتو ایکس(XRD) ، تشکیل نانوکریستال­های اکسیدآهن به­وسیله عصاره سیتوپلاسمی باکتری لاکتوباسیلوس فرمنتوم را نشان داد و اسکن میکروسکوپ الکترونی TEM شکل نانوذرات را کروی و میانگین اندازه آن را 15 - 10 نانومتر تعیین کرد. میانگین قطر هاله عدم رشد بیانگر آن است که نانوذرات سنتز شده در غلظت­های 100 و 1000 میکروگرم بر میلی­لیتر رشد باکتری استافیلوکوکوس آرئوس را مهار، در حالی­که برعلیه سودوموناس آئروجینوزا فاثد اثر مهار کنندگی است.   
نتیجه­ گیری: استفاده از عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس فرمنتوم را می­توان به­عنوان یک روش بیولوژیک کارآمد برای تولید نانوذرات اکسیدآهن معرفی نمود و با مطالعه­های بیش­تر در این زمینه شاید بتوان از نانوذرات سنتز شده به روش سبز به­عنوان کاندیدای مناسبی در درمان عفونت­های میکروبی استفاده نمود.        
 
متن کامل [PDF 500 kb]   (2468 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1398/6/4 | پذیرش: 1398/6/4 | انتشار: 1398/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb