دوره 10، شماره 39 - ( 4-1399 )                   جلد 10 شماره 39 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان
چکیده:   (3738 مشاهده)
سابقه و هدف: هیالورونیک ­اسید بیوپلی­مری طبیعی و خطی است که به­ دلیل خصوصیت ویسکوالاستیک، ظرفیت بالای جذب آب و زیست­ سازگاری کاربردهای وسیعی در پزشکی، دارورسانی و صنایع آرایشی دارد. امروزه تولید صنعتی آن از طریق فرمنتاسیون سویه­ های استرپتوکوکی است. تحقیق کنونی گزارشی از غربالگری و بهینه­ سازی شرایط تولید هیالورونیک­اسید توسط سویه ­های استرپتوکوکی بالینی گرو ه ­های C و G جدا شده از بیماران ایرانی است.
مواد و روش ­ها: یازده سویه استرپتوکوک اکوئیسیمیلیس(S.equisimilis)  شامل نه سویه گروه C و دو سویه گروه G شناسایی و تولید اولیه هیالورونیک ­اسید به­ روش کمپلسومتری با کاربازول تعیین شد و بر اساس نتایج سه سویه با بیش­ترین تولید جهت بهینه ­سازی انتخاب شدند. جهت تعیین pH بهینه، دوازده نقطه در دامنه 1/3-5/7 و غلظت گلوکز در یازده نقطه در دامنه 3/0تا 15 میلی­ گرم در میلی­ لیتر و در pH بهینه ارزیابی و بازده هیالورونیک­ اسید توسط سویه­ های منتخب تعیین شد. 
یافته­ ها: میانگین غلظت هیالورونیک­اسید تولید شده در یازده سویه بالینی بین6/216 تا 7/729میکروگرم در میلی­ لیتر متغییر بود. سه سویه با بیش­ترین تولید شامل سویه ­های GCS-08،GGS-88 و GGS-132و میانگین غلظت هیالورونیک ­اسید به­ترتیب 0/573، 7/579 و 7/729میکروگرم در میلی ­لیتر جهت مطالعه­ های بهینه­سازی انتخاب شدند. pH بهینه و مقدار هیالورونیک­اسید برای هر سویه به­ترتیب (5/6  pHو 3/744)GCS-08 ، (8/4 pH و 9/598) GGS-88 و (8/6 pH و 8/1041)  GGS-132بود. کشت در محیط حاوی گلوکز با غلظت 15 میلی­گرم در میلی­لیتر باعث افزایش تولید هیالورونیک­اسید توسط سویه­ ها به­ ترتیب 6/1096GCS-08: ، 3/1234 GGS-88:و 6/ 1993GGS-13: میکروگرم در میلی­لیتر شد.
نتیجه­گیری: نتایج نشان دهنده اثر معنی­دار pH و رابطه مستقیم غلظت گلوکز بر بازده هیالورونیک­اسید است که می­تواند باعث افزایش تولید تا 73/2برابر شود. شناسایی سویه تولید کننده در pH اسیدی 8/4 مزیتی برای تولید صنعتی هیالورونیک­اسید در شرایط غیر معمول است.
متن کامل [PDF 4196 kb]   (2145 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1030 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/4/4 | پذیرش: 1399/4/4 | انتشار: 1399/4/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.