دوره 10، شماره 39 - ( 4-1399 )                   جلد 10 شماره 39 صفحات 90-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمان،ایران
چکیده:   (3123 مشاهده)
سابقه و هدف: لاکتوباسیل‌ها ارگانیسم‌هایی گرم‌مثبت، کاتالاز منفی، بدون اسپور و میله‌ای شکل هستند. تاکنون بیش از 90 گونه از این باکتری‌ها شناخته شده است. سوش‌های متعددی از لاکتوباسیل‌های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان وجود دارد. شناسایی این باکتری‌ها در محصولات لبنی سنتی، امکان استفاده از آن­ها را در تولید فرآورده‌های لبنی صنعتی مطبوع‌تر فراهم می­آورد. انتخاب روش­های قابل‌اطمینان، برای شناسایی لاکتوباسیل‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است. روش‌های بیوشیمیایی ‌وقت­گیر و ابهام‌آمیز هستند. روش‌های مولکولی، مناسب‌تر و دقیق‌تر بوده و می­توانند جایگزین روش­های قبلی شوند. هدف از این تحقیق، جداسازی لاکتوباسیل‌ها از فلور موجود در پنیر سنتی شهرستان بندرعباس و شناسایی آن­ها با استفاده از روش مولکولی PCR به­عنوان یک ابزار مؤثر در شناسایی سویه‌های جدا شده است.
مواد و روش­ها: تعداد50 نمونه پنیر سنتی از شهرستان بندرعباس جمع­آوری و سویه‌های لاکتوباسیل توسط روش‌های فنوتیپی جدا شدند. برای شناسایی مولکولی آن­ها، از پرایمرهای s rRNA16 استفاده گردید. سپس محصول PCR جهت توالی­یابی به شرکت پویا ژن گستر ارسال شد. توالی‌های به‌دست‌آمده در بانک ژنی NCBI بلاست شدند.
یافته­ها: در مجموع 3 سویه لاکتوباسیل شامل لاکتوباسیلوس پلانتاریوم (Lactobacillus plantarum لاکتوباسیلوس هلوتیکوس (Lactobacillus helveticus) و لاکتوباسیلوس مورینوس (Lactobacillus murinus) شناسایی شد.
نتیجه­گیری: این سه سویه کیفیت محصولات لبنی این منطقه را تأمین نموده و پتانسیل کاربرد در محصولات تولید شده در صنعت را دارا هستند.
متن کامل [PDF 4704 kb]   (1460 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2072 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/4/4 | پذیرش: 1399/4/4 | انتشار: 1399/4/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.