دوره 12، شماره 47 - ( 4-1401 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 32-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه میکروبیولوژی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران،ایران
چکیده:   (2486 مشاهده)
سابقه و هدف: بروسلوز یکی از مهمترین بیماری های زئونوز می باشد. در بسیاری از کشور های جهان از جمله ایران ، از نظر بهداشتی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.. در این مطالعه ، ژنوتایپینگ گونه های باکتری بروسلا جدا شده از نمونه های بیماران مشکوک به تب مالت به وسیله تکنیک RFLP PCR در تهران مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها:از مجموع ۴۵۳نمونه خون مشکوک به بروسلوز بیمارانی که از سال ۹۶تا۹۹به آزمایشگاه های تهران مراجعه کرده بودند، در محیط های کشت کاستاندا تلقیح گردید و در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت ۲۱ روز نگهداری شد. از کلنی هایی که در سطح محیط رشد کرده بودند DNA استخراج شد. ژن omp2a  بروسلا به روش PCR با استفاده از پرایمر اختصاصی تکثیر گردید. .محصولات PCR ، با آنزیم محدود کننده Pst1 ، هضم و الگو های RFLP حاصل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: از کل نمونه ها،در ۱۰ مورد کلنی رشد کرد که تست های افتراقی جهت جداسازی گونه ها انجام شد.به روش PCR از نظر بروسلا تایید شد و در آزمایش RFLP ،در ۸ نمونه گونه بروسلا ملی تنسیس و در ۲ نمونه گونه بروسلا آبورتوس تشخیص داده شد.
بحث :در کشور ما بیماری بروسلوز وجود دارد و همچنان موارد ابتلا در برخی از روستاها مشاهده می شود و در بین این موارد ،گونه بروسلا ملی تنسیس نیز فراوانی بیشتری نسبت به سایر گونه ها دارد .
نتیجه گیری : با روش های مولکولی به راحتی ، در کمترین زمان ممکن ، دقت و حساسیت بالا و با خطرکمتر ، می توان وجود بیماری و گونه های مختلف بروسلا را تشخیص داد.
 
واژه‌های کلیدی: بروسلوز، بروسلا، ژنوتایپینگ، RFLP، Iau Science
متن کامل [PDF 490 kb]   (1611 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1400/8/17 | پذیرش: 1400/10/14 | انتشار: 1401/1/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.