دوره 3، شماره 12 - ( 10-1392 )                   جلد 3 شماره 12 صفحات 105-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ،کرج ، ایران ، Haddadi@kiau.ac.ir
چکیده:   (22248 مشاهده)

سابقه و هدف : پارافینها هیدروکربنهای اشباع شده با وزن مولکولی بالا می باشند که در مخازن، تحت شرایط دما و فشار بالا، درتعادل باقی می مانند. اما هنگامیکه نفت خام در زمان استخراج به سطح زمین آورده شود، حرارت و فشارکاهش می یابد. زیرنقطه ابری شدن ، هیدروکربن های پارافینی به صورت جامد در آمده و رسوباتی را روی سیستمهای تولید نفت ایجاد می کنند. مشکلات ایجاد شده توسط پارافینها، معمولا"از طریق عملیات سیال حرارتی، پیگ رانی، یا استفاده از حلالها و مواد شیمیائی کاهش داده می شود. با وجود استفاده از این تکنیکها، شرکتها همچنان با مشکلاتی مواجه هستند. بعلاوه این عملیات هزینه بالائی را به همراه دارد. استفاده از روشهای میکروبی جهت ممانعت از رسوب پارافین، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه و کم خطر می باشد. هدف از این تحقیق، جداسازی یک باکتری با توانایی تجزیه موثر تتراکوزان به عنوان یک آلکان بلند زنجیره بود .

مواد و روشها : نمونه های خاک آلوده به نفت خام از اطراف پالایشگاه نفت تهران جمع آوری شد. جهت غنی سازی، g1 از نمونه های خاک به ml40 محیط نمکی حداقل که حاوی تتراکوزان به عنوان تنها منبع کربن و انرژی بود، تلقیح شدند. بوسیله غنی سازی چند مرحله ای و تکنیک غربالگری، درنهایت یک باکتری به عنوان جدایه برتر انتخاب شد و براساس ویژگیهای مورفولوژیکی، تست های بیوشیمیایی و روش های فیلوژنتیکی به عنوان جنس مایکوباکتریوم شناسایی گردید. یافته ها : این سویه قادر به استفاده از تتراکوزان به عنوان تنها منبع کربن بود. نتایج نشان داد که سویه انتخابی به خوبی در pH محدوده 4 تا 9 و درجه حرارت 30 تا 40 درجه سلسیوس رشد کرد. بهینه رشد آن دمای 35 درجه سلسیوس بود و رشد قابل قبولی را در غلظت 5% نمک نشان داد. همچنین قادر به تجزیه 80% تتراکوزان در مدت 24 روز بود.

نتیجه گیری : با توجه به میزان تجزیه تتراکوزان توسط این باکتری تحت شرایط محیطی ذکرشده ، کاربرد آن در جلوگیری از رسوب پارافین می تواند مقرون به صرفه باشد. تایید توانایی این سویه درکاهش رسوب این ترکیبات در چاههای نفت، نیازمند تحقیقات بیشتر در مدل فیزیکی می باشد .

متن کامل [PDF 510 kb]   (4597 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پروبیوتیک
دریافت: 1392/11/24 | پذیرش: 1392/11/24 | انتشار: 1392/11/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.