دوره 4، شماره 14 - ( 1-1393 )                   جلد 4 شماره 14 صفحات 46-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم تحقیقات اراک، گروه میکروبیولوژی، اراک-ایران ، Mahdieh.ghiasi@yahoo.com
چکیده:   (13052 مشاهده)
سابقه و هدف : آلودگی لاین های سلولی و فراورده های بیولوژیکی یکی از مشکلات عمده تکنیک کشت سلولی می باشد. تشخیص سریع و دقیق آلودگی مایکوپلاسما قسمت مهمی از کنترل آزمایشگاه های کشت سلول است، وباید روشی در هر آزمایشگاه کشت سلول وجود داشته باشد. سلول های آلوده منتهی به نتایج غیر قابل اطمینان می شود، بنابراین نیاز به یک روش مطمئن در آزمایشگاه امری ضروری می باشد. واکنش زنجیره ای پلیمراز یک تکنیک سریع، حساس و با ویژگی بالا در تشخیص باکتریها به شمار می رود. هدف از این مطالعه بررسی کارآیی PCR در شناسایی آلودگیهای کشت سلول و سایر فرآورده های بیولوژیک است.
مواد و روش ها: در این مطالعه ابتدا تکنیک PCR با استفاده از پرایمرهای MGSO و GPO-1و هدف ژنی 16SrRNA بهینه گردید. همچنین روشPCR مورد استفاده از لحاظ حساسیت و ویژگی بررسی گردید. سرانجام DNAبه روشی ساده از 72 لاین سلولی استخراج و با PCR آزمایش شد. 
یافته ها: محصول 715 جفت بازی توسط پرایمرها تکثیر و از طریق تعیین توالی تائید گردید. در بررسیهای ویژگی، با هیچکدام از DNA های تست شده محصولی تکثیر نشد. این روش دارای حساسیتی در حد 10 کپی از ژنوم هدف بوده و با DNA میکروارگانیسم های دیگر، آمپلیکون ناخواسته ای مشاهده نشد.  
نتیجه گیری: نتایج حاصله از این مطالعه مشخص می کند که این روش مولکولی در تشخیص آلودگی مایکوپلاسما در کشت های سلولی و فراورده های بیولوژیک از حساسیت و ویژگی بالایی برخوردار می باشد.
متن کامل [PDF 462 kb]   (8790 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1393/4/21 | پذیرش: 1393/4/21 | انتشار: 1393/4/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.