دوره 5، شماره 18 - ( 1-1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 82-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه مرکزی، اراک، ایران ، Hosseinida@yahoo.com
چکیده:   (10707 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی ازمهم ترین بیماری ‌‌‌های ماهیان پرورشی به خصوص قزل آلا بیماری استرپتوکوکوزیس است که می تواند باعث مرگ و میر تعداد زیادی از ماهیان شده و خسارات سنگینی به مراکز پرورش ماهی وارد کند. در این تحقیق جهت شناسایی و تعیین هویت دقیق و مطمئن ایزوله‌ های کوکسی گرم مثبت عامل استرپتوکوکوزیس از روش PCR و تعیین توالی استفاده شده است.
مواد و روش‌ها: طی بهار و تابستان 1390 از 12 مزرعه استان مرکزی نمونه برداری به عمل آمد. از هر مزرعه تعداد 10 عدد ماهی در حال مرگ یا دارای علائم کلینیکی انتخاب گردید. نمونه ‌ها در محیط بلاد آگار کشت داده شد و به مدت72 ساعت در دمای37درجه سانتی گراد انکوبه گردید. سپس آزمایشات متداول میکروبیولوژی برای تایید نمونه های مشکوک به استرپتوکوکوزیس صورت گرفت. جهت تعیین نوع آنتی ‌بیوتیک موثر بر باکتری‌ های شناخته شده آزمون آنتی‌ بیوگرام با روش دیسک دیفیوژن انجام شد. کلیه نمونه‌ های مثبت میکروبی مورد آزمایش PCR و تعیین توالی قرار گرفتند.
یافته ها: در این طرح12 جدایه کوکسی گرم مثبت از بافت های کلیه، مغز، کبد و طحال120 ماهی قزل آلای بیمارتوسط آزمایشات میکروبیولوژی جدا سازی شد. تمامی نمونه ‌های مثبت میکروبی در آزمایش PCR (براساس ژن16SrRNA) مثبت تشخیص داده شد واین کوکسی‌ های گرم مثبت پس از تعین توالی به عنوان لاکتوکوکوس گارویه شناسایی شدند و با استفاده از آنتی‌ بیوگرام نمونه‌ ها، مقاومت آن ‌ها به کولیستین، لینکومایسین، کلوگزاسیلین، استرپتومایسین، نالیدیکسیک‌ اسید تایید شد.
نتیجه گیری: لاکتوکوکوس‌ گارویه یکی از عوامل اصلی بیماری استربتوکوکوزیس شایع در استان مرکزی است.
متن کامل [PDF 608 kb]   (2686 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1394/3/10 | پذیرش: 1394/3/10 | انتشار: 1394/3/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.