دوره 5، شماره 19 - ( 4-1394 )                   جلد 5 شماره 19 صفحات 68-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kiani P, Mahmoodi M M. Production of biosurfactant by Lactobacillus for using in food industry as a substitution for synthetic emulsifiers. NCMBJ 2015; 5 (19) :61-68
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-651-fa.html
کیانی پریوش، محمودی محمد مهدی. تولید بیوسورفکتانت توسط لاکتوباسیلوس جهت استفاده در صنایع غذایی بعنوان جایگزینی برای امولسیفایرهای سنتزی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 5 (19) :61-68

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-651-fa.html


گروه میکروبیولوژی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، mmmahmoodi636@yahoo.com
چکیده:   (9605 مشاهده)
سابقه و هدف: بیوسورفکتانت‌ها یا بیوامولسیفایرها ترکیبات کاهش دهنده کشش سطحی بوده که توسط بسیاری از باکتری‌ها و قارچ‌ها تولید می‌شوند. اهمیت این ترکیبات را در مقایسه با سورفکتانت‌های سنتزی می توان در عدم سمیت، سازگاری با محیط ‌زیست، فعالیت در دما،pH و شوری بالا برشمرد. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس های تولیدکننده بیوسورفکتانت و ارزیابی میزان کارآیی بیوسورفکتانت تولید شده بود.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش، نمونه‌گیری از محصولات لبنی و کشت در محیط MRS انجام شد. سویه‌های جداسازی شده با قابلیت تولید بیوسورفکتانت بر اساس تست‌های بیوشیمیایی و مولکولی مورد شناسایی قرار گرفتند.‌ شرایط بهینه تولید بیوسورفکتانت بررسی گردید و فعالیت امولسیفایری آن در یک سیستم مدل غذایی مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته‌ها: در‌ مجموع نه ‌سویه لاکتوباسیلوس از محصولات لبنی جدا شد که در بین آنها دو ‌سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس پنتوزوس بیشترین قابلیت تولید بیوسورفکتانت را دارا بودند.‌ بیوسورفکتانت های استخراج شده از هر دو باکتری نشان دادند که از قابلیت مناسبی در فرایند امولسیون ‌کنندگی برخوردار هستند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که می توان سویه هایی از لاکتوباسیلوس با قابلیت مناسب تولید بیوسورفکتانت جداسازی نمود و در صورتی که بتوان هزینه های تولید را کاهش داد، امکان بکارگیری چنین سویه‌هایی جهت تولید بیوسورفکتانت در مقیاس صنعتی به منظور جایگزینی برای امولسیفایرهای سنتزی در صنایع غذایی وجود دارد.
متن کامل [PDF 624 kb]   (6180 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1394/4/24 | پذیرش: 1394/4/24 | انتشار: 1394/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb