دوره 5، شماره 20 - ( 7-1394 )                   جلد 5 شماره 20 صفحات 112-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

asadi E. The effect of glucose and citric acid on Bovine sperm motility patterns. NCMBJ 2015; 5 (20) :105-112
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-705-fa.html
اسدی الهام. بررسی تاثیر توأمان گلوکز و اسید سیتریک بر حرکت اسپرم گاو. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 5 (20) :105-112

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-705-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ، asadi@asadi.ir
چکیده:   (5968 مشاهده)
سابقه و هدف: تحرک اسپرم از فرایندهای تعیین گر جهت لقاح است و گلوکز از مواد لازم برای تحرک اسپرم بسیاری از گونه‌های جانوری است و همچنین اسید سیتریک از جمله موادی است که اسپرم قادر به متابولیزه کردن آن می‌باشد، در تحقیق حاضر به بررسی نقش این دو برتحرک اسپرم گاو در محیط BO پرداخته شده است.
مواد و روش ها: بیضه‌ها را از داخل تونیکا آلبوژینا خارج نموده سپس با ایجاد شکافی در قسمت فاقد عروق و با فشار بر قسمت دم اپیدیدیم یک قطره مایع سرشار از اسپرم داخل پلیت حاوی محیط Bo نموده و نمونه مذکور را در انکوباتور دارای 5% از گاز CO2 در هوای مرطوب و درجه حرارت 38 درجه سانتیگراد قرار داده شد، به گونه‌ای که هر محیط حاوی 6-4 میلیون اسپرم در میلی لیتر محیط حاوی اسپرم باشد. محیط‌های حاوی نمونه اسپرم رقیق شده را در انکوباتور قرار داده و در ساعت های 1 تا 8، اسپرمها از لحاظ پارامتر های زیر ارزیابی شدند. Class A, Class A+B, Live ratio, Straight Line Velocity (VSL), Curvilinear velocity (VCL), Average Path Velocity (VAP), BCF
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بهترین اثر افزایش دهندگی اسیدسیتریک بر حرکت سریع اسپرمها در غلظت G1 گلوکز مشاهده می‌شود و اسپرمها در ساعت 6 افزایش تحرک معنی دار نشان دادند (P<0.05). از لحاظ میزان اسپرمهای متحرک با سرعت سریع و آهسته در حضور اسید سیتریک و غلظت G1 گلوکز در ساعت 4 و 6 افزایش معنی دار مشاهده گردید (P<0.05). از لحاظ میزان ماندگاری در حضور اسید سیتریک و غلظت G1 گلوکز در ساعت 2 و 4 افزایش معنی داری مشاهد شد (P<0.05). چنین افزایشی را در محیط حاوی اسید و غلظت G2 گلوکز مشاهده نگردید. در بررسی الگوی حرکت اسپرم در غلظت G1 و G2 گلوکز در حضور و عدم حضور اسید سیتریک گروه‌های مورد آزمایش فاقد اختلاف معنی دار بودند.
نتیجه گیری: این نتایج نشان می‌دهد که اگرچه اسید سیتریک بر پارامترهای فوق نقش افزاینده دارد ولی این افزایش مبتنی بر پارامترهای دیگری چون غلظت گلوکز می‌باشد. همچنین اسید سیتریک علی‌رغم نقش افزایش دهنده آن بر تحرک و ماندگاری، بر الگوی حرکت و سرعت اسپرم بی تاثیر است.
متن کامل [PDF 226 kb]   (2260 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1394/7/30 | پذیرش: 1394/7/30 | انتشار: 1394/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb