دوره 7، شماره 25 - ( 10-1395 )                   جلد 7 شماره 25 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران ، mz1075@yahoo.com
چکیده:   (6960 مشاهده)

سابقه و هدف: موفقیت تولید آزمایشگاهی رویان تا حدود زیادی وابسته به محیط کشت تخمک در زمان بلوغ آزمایشگاهی می باشد. رازیانه با دارا بودن ترکیباتی مانند آنتول دارای خواص مشابه استروژن می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس رازیانه بر روی بلوغ هسته تخمک گاو بود.

مواد و روش ها: به منظور انجام بلوغ آزمایشگاهی، مجموعه تخمک کومولوس (772 عدد) از فولیکول­هایی به قطر 8-2 میلی متر استحصال و در محیط کشت بلوغ M199 حاوی % 10 سرم جنین گاو، هورمون تحریک کننده فولیکولی (µg/ml 5)، 17-β استرادیول (µg/ml1)، سدیم پیروات (mM81/0)، % 10 مایع فولیکولی گاو و جنتامایسین سولفات (µg/ml50)  کشت داده شدند. به محیط­های کشت بلوغ گروه­های آزمایشی مقادیر0، 5، 10، 20، 30 و 50 میلی گرم بر میلی لیتر اسانس رازیانه اضافه شد و در انکوباتور 5/38 درجه سانتیگراد، دی اکسید کربن 5 درصد و رطوبت 95 درصد برای مدت 24 ساعت کشت داده شدند.

یافته ها: نتایج نشان داد که میزان بلوغ تخمک­ها در محیط­های دارای اسانس رازیانه با غلظت های 5، 10، 20 و 30 میلی گرم بر میلی لیتر بر اساس توسعه سلول های کومولوس و وجود جسم قطبی در مقایسه با شاهد اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05). در حالی که غلظت mg/ml50 بطور معنی داری توسعه سلول­های کومولوس و وجود جسم قطبی را نسبت به سایر گروه­ها کاهش داد(P<0.05) .

نتیجه گیری: یافته­های این تحقیق نشان داد که اسانس رازیانه بر اساس توسعه سلول­های کومولوس و وجود جسم قطبی باعث افزایش بلوغ هسته تخمک­های گاو نشد. پیشنهاد می شود از فناوری لقاح آزمایشگاهی به منظور ارزیابی اثر اسانس رازیانه بر روی بلوغ هسته­ و سیتوپلاسم تخمک­های گاو استفاده شود.

متن کامل [PDF 414 kb]   (3471 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: جنین شناسی
دریافت: 1396/1/30 | پذیرش: 1396/1/30 | انتشار: 1396/1/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.