دوره 7، شماره 26 - ( 1-1396 )                   جلد 7 شماره 26 صفحات 110-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nejati S M R, Farazmand A, Azin M. Bleaching of Reactive Black 5 by the halophilic and halotolerant bacteria isolated from wastewater of textile factories. NCMBJ 2017; 7 (26) :101-110
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-955-fa.html
نجاتی سید محمدرضا، فرازمند عباس، آذین مهرداد. بررسی حذف رنگ Reactive Black 5 به‌وسیله باکتری‌های نمک دوست و تحمل‌کننده نمک جداشده از پساب کارخانه‌های نساجی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 7 (26) :101-110

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-955-fa.html


پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران ، farazmand2002@yahoo.com
چکیده:   (5845 مشاهده)

سابقه و هدف: تصفیه پساب کارخانه‌های نساجی به دلیل وجود املاح و رنگ‌های مختلف در آن، از گذشته مورد توجه و بررسی بوده است. در این بررسی تلاش شد تا با کمک باکتری‌های نمک­دوست و تحمل‌کننده نمک جداشده از پساب واقعی، از یک پساب ساختگی، فرآیند رنگبری صورت پذیرد.

مواد و روش‌ها: ابتدا از پساب نمونه‌گیری شده یک کارخانه نساجی واقع در کاشان، در محیط‌های TSB دارا و بدون نمک، غنی سازی صورت گرفت. سویه­های جدا و خالص شده از لحاظ توان رشد و حذف رنگ، در محیط­های کشت ساختگی رنگبری مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته‌ها: کنسرسیوم سه سویه باکتریایی برتر جدا شده، از توان رنگبری در محدوده وسیعی از غلظت نمک (تا ده درصد)، غلظت رنگ (تا ppm1000)، دما (30 تا 38 درجه سانتیگراد) و pH (5/5 تا 5/8) برخوردار بود.

بحث: می­توان از کنسرسیوم باکتریایی در شرایط محیطی متفاوت، برای رنگبری از پساب حاوی رنگ­های آزو استفاده کرد. که این روش تصفیه، مقرون به­صرفه و مناسب برای حفظ محیط­زیست می­باشد.

نتیجه‌گیری: استفاده از پساب کارخانه‌های نساجی برای جداسازی سویه‌های بومی که تحمل‌کننده شرایط واقعی خود پساب، نظیر املاح و رنگ‌های مختلف و همچنین دارای توانایی حذف رنگ در شرایط محیطی محل نمونه‌گیری هستند، مؤثر و کارامد است.

متن کامل [PDF 580 kb]   (1623 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1396/3/22 | پذیرش: 1396/3/22 | انتشار: 1396/3/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb