%0 Journal Article %A Karimi, Layegh %A Taran, Mojtaba %A Mehdi, Zabihi %T Exopolysaccharide Production by Bacillus Pasteuri and the Study of its Antibacterial and Antioxidant Properties %J New Cellularand Molecular Biotechnology Journal %V 8 %N 31 %U http://ncmbjpiau.ir/article-1-1129-fa.html %R %D 2018 %K Exopolisaccharide, Bacillus Pasteuri, Antibacterial, Antioxidant, %X سابقه و هدف: اگزوپلی­ ساکاریدها بیوپلی­­ مرهایی هستند که توسط میکروارگانیسم ­ها به محیط اطراف ترشح می­ شوند. هدف از این تحقیق تعیین شرایط برای تولید حداکثری اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی آن بود. مواد و روش­ ها: در این مطالعه بر اساس روش تاگوچی و توسط نرم افزار Qulitek-4 برای تولید اگزوپلی­ ساکارید آزمایش طراحی شد. سپس از اگزوپلی ساکارید تولید شده غلظت­ های مختلفی تهیه و به منظور بررسی خواص ضد باکتریایی به اثر آن برروی باکتری­ های استافیلوکوکوس ارئوس و اشریشیاکلی پرداخته شد. به منظور بررسی فعالیت ضد اکسیدانی 4 غلظت از اگزوپلی­ ساکارید تهیه و توسط سه روش مهار فعالیت رادیکالی DPPH، رادیکالی سوپراکسیدانی و رادیکال هیدروکسیل اندازه گیری شد. یافته­ ها: بهترین شرایط برای بیش ترین میزان تولید اگزوپلی ­ساکارید پس از گذشتن 48 ساعت از کشت باکتری با میزان غلظت نمک 05/0 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و ساکارز 1 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر بود. نتایج حاصل از فعالیت ضد باکتریایی نشان داد که بیش ترین هاله عدم رشد مربوط به غلظت µg/ml400 بود. نتایج فعالیت ضد اکسیدانی در هر سه روش بکار گرفته شده در این مطالعه نشان داد که در غلظت g/mlµ 1000 از اگزوپلی­ ساکارید بیش ترین فعالیت مهار وجود دارد. نتیجه گیری: با تعیین چند عامل کلیدی می­توان بیش ترین میزان اگزوپلی ­ساکارید توسط باکتری باسیلوس پاستوری را تولید و به منظور فعالیت ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی از آن استفاده نمود. %> http://ncmbjpiau.ir/article-1-1129-fa.pdf %P 20-28 %& 20 %! %9 Research Article %L A-10-1227-2 %+ Faculty of science, Razi University, Kermanshah, Iran %G eng %@ 2228-5458 %[ 2018