%0 Journal Article %A Bazarcheh Shabestari, Niloofar %A Hajirezaei, Masoumeh %T Molecular identification of lactobacilli isolated from traditional cheeses of Bandar Abbas city %J New Cellularand Molecular Biotechnology Journal %V 10 %N 39 %U http://ncmbjpiau.ir/article-1-1293-fa.html %R %D 2020 %K Lactobacillus, Cheese, 16srRNA, Sequencing, PCR, IAU science., %X سابقه و هدف: لاکتوباسیل‌ها ارگانیسم‌هایی گرم‌مثبت، کاتالاز منفی، بدون اسپور و میله‌ای شکل هستند. تاکنون بیش از 90 گونه از این باکتری‌ها شناخته شده است. سوش‌های متعددی از لاکتوباسیل‌های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان وجود دارد. شناسایی این باکتری‌ها در محصولات لبنی سنتی، امکان استفاده از آن­ها را در تولید فرآورده‌های لبنی صنعتی مطبوع‌تر فراهم می­آورد. انتخاب روش­های قابل‌اطمینان، برای شناسایی لاکتوباسیل‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است. روش‌های بیوشیمیایی ‌وقت­گیر و ابهام‌آمیز هستند. روش‌های مولکولی، مناسب‌تر و دقیق‌تر بوده و می­توانند جایگزین روش­های قبلی شوند. هدف از این تحقیق، جداسازی لاکتوباسیل‌ها از فلور موجود در پنیر سنتی شهرستان بندرعباس و شناسایی آن­ها با استفاده از روش مولکولی PCR به­عنوان یک ابزار مؤثر در شناسایی سویه‌های جدا شده است. مواد و روش­ها: تعداد50 نمونه پنیر سنتی از شهرستان بندرعباس جمع­آوری و سویه‌های لاکتوباسیل توسط روش‌های فنوتیپی جدا شدند. برای شناسایی مولکولی آن­ها، از پرایمرهای s rRNA16 استفاده گردید. سپس محصول PCR جهت توالی­یابی به شرکت پویا ژن گستر ارسال شد. توالی‌های به‌دست‌آمده در بانک ژنی NCBI بلاست شدند. یافته­ها: در مجموع 3 سویه لاکتوباسیل شامل لاکتوباسیلوس پلانتاریوم (Lactobacillus plantarum)، لاکتوباسیلوس هلوتیکوس (Lactobacillus helveticus) و لاکتوباسیلوس مورینوس (Lactobacillus murinus) شناسایی شد. نتیجه­گیری: این سه سویه کیفیت محصولات لبنی این منطقه را تأمین نموده و پتانسیل کاربرد در محصولات تولید شده در صنعت را دارا هستند. %> http://ncmbjpiau.ir/article-1-1293-fa.pdf %P 79-90 %& 79 %! %9 Research Article %L A-10-1300-2 %+ Department of Microbiology, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran %G eng %@ 2228-5458 %[ 2020