%0 Journal Article %A Mokhtarnejad, Mona %A Pooryousef Miandoab, Mahmoud %A Armeideh, Shahram %T Inhibitory effects of ozonated grape seed oil on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa %J New Cellularand Molecular Biotechnology Journal %V 10 %N 40 %U http://ncmbjpiau.ir/article-1-1315-fa.html %R %D 2020 %K Ozonated grape seed oil, Ozone, MIC, MBC, IAU science., %X سابقه و هدف: به‌­دلیل مقاومت باکتری¬های بیماری­زا به آنتی‌بیوتیک¬های رایج و اثرهای مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها روی ارگان‌های بدن محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی، ارگانیک و عوامل فیزیکی، به‌عنوان داروهای جایگزین هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا است. مواد و روش­ ها: روغن هسته انگور به‌­وسیله سوکسله استخراج و ازونه گردید، سپس قدرت تأثیر روغن هسته انگور ازونه با استفاده از شاخص­های اندازه قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از روش تجزیه واریانس آنوا ارزیابی و تعیین گردید. یافته‌ها: مقایسه اندازه قطر هاله مهاری رشد به­ وسیله تیمارهای مختلف نشان داد روغن ازونه و آب ازونه دارای مهارکنندگی بالایی هستند (05/0P< ). کدورت و شفافیت حاصل از روغن ازونه در چاهک‌های میکروپلیت و میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (۱۲۸/۰ میلی­گرم بر میلی­ لیتر) و حداقل غلظت کشندگی (غیرمؤثر) روی باکتری‌ها را نشان داد. نتیجه‌گیری: طبق نتایج به ­دست آمده روغن هسته انگور ازونه را می‌توان به­عنوان جایگزینی طبیعی برای کنترل این پاتوژن‌ها به‌ویژه استافیلوکوکوس اورئوس به­ کار برد. %> http://ncmbjpiau.ir/article-1-1315-fa.pdf %P 25-36 %& 25 %! %9 Research Article %L A-10-1410-2 %+ Plant Protection Department, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran. %G eng %@ 2228-5458 %[ 2020