@ARTICLE{. Roshanaee, author = {Asadi, Parvin and . Roshanaee, Kambiz and Mohajerani, Hamid Reza and }, title = {Effect of Hypericum perforatum extract on consolidation of passive avoidance learning of acutely restrained male wistar rats }, volume = {4}, number = {13}, abstract ={سابقه و هدف : با افزایش سن، تولید روز افزون استرس اکسیداتیو موجب آسیب در فرایندهای مغزی، از جمله اعمال شناختی همچون یادگیری و حافظه ، می‌گردد، با توجه به اینکه عصاره علف چای دارای اثر کاهش دهنده روی استرس می باشد،اثر آن بر یادگیری اجتنابی غیر فعال در موش‌های صحرائی نربالغ تحت استرس بی حرکتی حاد مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: تعداد 24 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن تقریبی 300 - 250 گرم در چهار گروه شاهد ،گروه استرس بی حرکتی حاد ، گروه دریافت کننده استرس بی حرکتی حاد + عصاره علف چای (دوزmg/kg/day 350) و گروه دریافت کننده عصاره علف چای تقسیم بندی شدند. هر چهار گروه بدون هیچ محدودیتی به ظرف آب دسترسی داشتند. عصاره علف چای روزانه به مدت 1 هفته به صورت خوراکی محلول در آب به موش‌های صحرائی نربالغ خورانده شد. آزمون یادگیری اجتنابی غیر فعال در دستگاه شاتل باکس و پس از انجام تیمارهای مورد نظر برای همه گروه‌ها، با شرایط یکسان انجام شد. در این آزمون، افزایش تأخیر زمانی برای اولین ورود به اتاق تاریک بیان گر بهبود یادگیری اجتنابی غیر فعال بود. داده‌ها توسط نرم افزارSPSS و روش آماری ANOVA و با پس آزمون توکی مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: در مقایسه با گروه شاهد و کنترل، شاخص‌های یادگیری اجتنابی غیر فعال در گروه های آزمایش افزایش معنی داری یافته بود.به این معنا که میانگین تاخیر در ورود به محوطه تاریک در گروه عصاره هایپریکوم همراه با استرس برابر با 207 ثانیه بود که در مقایسه با گروه استرس به تنهایی (150 ثانیه) افزایش معنا داری داشت (P }, URL = {http://ncmbjpiau.ir/article-1-484-fa.html}, eprint = {http://ncmbjpiau.ir/article-1-484-fa.pdf}, journal = {New Cellularand Molecular Biotechnology Journal}, doi = {}, year = {2014} }