RT - Journal Article T1 - Hydro priming impact on improvement of germination and seedling growth of parsley under salinity JF - NCMBJ YR - 2016 JO - NCMBJ VO - 6 IS - 24 UR - http://ncmbjpiau.ir/article-1-890-fa.html SP - 23 EP - 30 K1 - hydro-priming K1 - salinity K1 - germination K1 - parsley (Petroselinum crispum). AB - سابقه و هدف: جعفری یکی از گیاهان مهم دارویی و خوراکی است. پرایمینگ بذر تکنیکی است که به واسطه آن بذور پیش از قرارگرفتن در بستر کشت، از لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آمادگی جوانه زنی را به دست می آورند، به طوری که نتیجه این عمل در جوانه زنی، استقرار اولیه گیاه، زودرسی و افزایش کمی و کیفی محصول قابل مشاهده می باشد. مواد و روش­ ها: در این مطالعه اثر هیدروپرایمینگ (آماده سازی بذر ) بر جوانه زنی و رشد بذر گیاه جعفری در شرایط تنش شوری مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد خوی انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل، سه سطح صفر (بدون پرایم) ، 12 و 24 ساعت پرایم بذر با آب مقطر و پنج سطح شوری، صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار در لیتر نمک کلرید سدیم بود. یافته­ ها: تجزیه واریانس د اده های حاصل نشان داد که جوانه زنی بذور جعفری به طور معنی داری تحت تأثیر سطوح مختلف شوری قرار گرفت و با افزایش سطح شوری درصد جوانه زنی بذور کاهش یافت .نتایج نشان داد در بیش ترین سطح شوری بذرهای پرایم شده دارای درصد جوانه زنی بالاتری نسبت به بذور شاهد بودند. بحث: غلظت های بالای نمک (150 و 200 میلی مولار در لیتر) موجب افزایش میانگین زمان لازم جهت جوانه زنی شد. سطوح بالای شوری سبب کاهش طول ریشه چه و ساقه چه گردید. با افزایش سطح شوری، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه کاهش معنی داری نشان داد. نتیجه گیری: هیدروپرایمینگ بذور باعث تعدیل اثرات تنش شوری شد اما این کاهش از نظر آماری معنی داری نبود. LA eng UL http://ncmbjpiau.ir/article-1-890-fa.html M3 ER -