New Cellularand Molecular Biotechnology Journal
مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي
NCMBJ
Basic Sciences
http://ncmbjpiau.ir
1
admin
2228-5458
2228-6926
-
-
-
8888
-
fa
jalali
1396
6
1
gregorian
2017
9
1
7
27
online
1
fulltext
fa
تشخیص سریع ملکولی لیستریامنوسایتوژنزدر سس های صنعتی سرد ایران
Rapid molecular detection of Listeria monocytogenes in Iran industrial sauce
ژنتیک
Genetics
مقاله پژوهشی
Research Article
<strong><em><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">سابقه و هدف :</span></span></em></strong> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">باکتری <em>لیستریامونوسایتوژنز</em> به عنوان یک عامل بیماریزای قابل انتقال از طریق مواد غذایی و مسئول ایجاد بیماری در انسان شناخته شده است.</span></span></span> <span style="color:#222222;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">این باکتری عامل مننژیت، سقط جنین و مسمومیت غذایی در انسان است.</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> سس های صنعتی به عنوان یک ماده غذایی پرطرفدار روز به روز مصرف بیشتری در بین عامه مردم پیدا کرده اند. این ماده غذایی، بستر مناسبی برای ایجاد مسمومیت های غذایی می باشد. </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> بنابراین آلودگی با <em>لیستریامونوسیتوژنز</em> تهدیدی برای سلامتی به ویژه افراد با سرکوب سیستم ایمنی محسوب میگردد. هدف از این مطالعه تشخیص سریع ملکولی <em>لیستریامونوسایتوژنز</em> در سس های صنعتی سرد ایران است. </span></span></span><br>
<br>
<strong><em><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">مواد و روش ها :</span></span></span></em></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> تعداد 25 نمونه از سس های صنعتی از بازار ایران جمع آوری گردید. </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">DNA</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> نمونه ها به روش استاندارد فنل/ کلروفرم استخراج شد. تست </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">PCR </span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> تشخیص <em>لیستریامونوسایتوژنز</em> با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بهینه و از جهت ویژگی و حد تشخیص </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">(LOD)</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> بررسی شد. همه نمونه ها از جهت حضور <em>لیستریامونوسایتوژنز</em> با استفاده از تست بهینه </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">PCR </span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> مورد ارزیابی قرار گرفتند.</span></span></span><br>
<br>
<strong><em><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">یافته ها :</span></span></em></strong> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">تست </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">PCR</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> بهینه و محصول </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">226 bp</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> در ژل آگاروز </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">2%</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> مشاهده شد. </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">LOD</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> تست در حد </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:tahoma,sans-serif;"><span style="font-size:12.0pt;">10 genome/reaction</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> بدست آمد و در آزمون ویژگی به غیر از </span></span></span><em><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">لیستریا مونوسایتوژنز</span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> با هیچ نمونه ای آمپلیکون مشاهده نگردید.</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> از 25 نمونه سس، 4 عدد از نظر <em>لیستریامونوسایتوژنز </em>مثبت گردید. </span></span></span><br>
<br>
<strong><em><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتیجه گیری</span></span></span></em></strong><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> تکنیک </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">PCR</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، بسیار دقیق و سریعترنسبت به متدهای سنتی برای تشخیص <em>لیستریا مونوسایتوژنز</em> عمل می نماید. نتایج این پژوهش نشان میدهد که تکنیک </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">PCR</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> روشی مناسب جهت</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> پایش میکروارگانیسم ها در مواد غذایی همچون سس ها می </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">ب</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">اشد. </span></span></span>
Aim and Background: Listeria monocytogenes is known as a food-borne pathogen responsible for causing disease in humans. This bacterium that cause meningitis, abortion and food poisoning in humans. Industrial sauce as a matter of day-to-day offer food consumption among the general population have found. This food, suitable for food poisoning. Therefore contamination with Listeria monocytogenes is a threat to health, especially those with suppressed immune systems. The aim of this study is molecular detection of listeria monocytogenes in industrial sauce in Iran.
Materials and Methods: 25 Industrial sauces were collected from Iran markets. DNA samples extracted by standard phenol-chloroform method . PCR test optimized and detection of limits (LOD) and specificity evaluated. All of the samples tested with optimized PCR test.
Results: PCR test Optimized and 226 bp amplicon was observed in 2% agarose gel electrophoresis. LOD test was obtained 10 genome/reaction and in specificity test, amplicon was not observed with none of microorganism DNA was tested. After PCR testing on 25 sauce samples,4 were positive for Listeria monocytogenes.
Conclusion: PCR technique using specific primers very carefully and faster than traditional methods is for the identification of Listeria monocytogenes. The results show that the PCR technique is a good way to monitor microorganisms in food products such as sauces.
سس , مسمومیت, لیستریامونوسایتوژنز , تشخیص
sauces, detection, Poisoning, Listeria monocytogenes
69
76
http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-1092-2&slc_lang=fa&sid=1
Atefeh
shahhosseiny
عاطفه
شاه حسینی
ati.shahhosseiny@yahoo.com
10031947532846007523
10031947532846007523
Yes
Department of food industry scince and research branch , Islamic azad universit , Tehran, iran
گروه صنایع غذایی ،دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم تحقیقات ، تهران ، ایران
Peyman
mahasti shotorbani
پیمان
مهستی شتربانی
10031947532846007524
10031947532846007524
No
Department of food industry scince and research branch , Islamic azad universit , Tehran, iran
گروه صنایع غذایی ،دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم تحقیقات ، تهران ، ایران
Afshin
akhundzadeye basti
افشین
اخوندزاده بستی
10031947532846007525
10031947532846007525
No
Department of food quality control and hygine
گروه صنایع غذایی، دانشگاه تهران، تهران،ایران