New Cellularand Molecular Biotechnology Journal
مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي
NCMBJ
Basic Sciences
http://ncmbjpiau.ir
1
admin
2228-5458
2228-6926
-
-
-
8888
-
fa
jalali
1394
7
1
gregorian
2015
10
1
5
20
online
1
fulltext
fa
تاثیر نانو ذرات نقره بر تحمل به شوری گیاه ریحان ((Ocimum basilicum L. در مراحل جوانه زنی در شرایط آزمایشگاهی
Effects of silver nanoparticles on salinity tolerance in basil plant (Ocimum basilicum L.) during germination in vitro
گیاه شناسی
Botany
مقاله پژوهشی
Research Article
<div align="right" style="direction: rtl">
<b>سابقه و هدف: </b>از روزگاران قدیم ریحان (Ocimum basilicum L.) به عنوان یک گیاه دارویی به طور وسیع در خاور دور به ویژه در چین و هند استفاده می شده است. ریحان گیاهی یکساله علفی و معطر از خانواده نعنائیان می باشد.
<br><b>مواد و روش ها: </b>به منظور بررسی اثر ذرات نانو نقره بر میزان تحمل به شوری گیاه ریحان بر صفات جوانه زنی، طی پاییز سال 1392 آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کرت های کاملاً تصادفی در محیط آزمایشگاه (ژرمیناتور) به اجرا در آمد. تیمارهای ذرات نانو نقره با 6 سطح شامل: صفر (شاهد)، 20، 40، 60، 80 و 100 میلی گرم در لیتر و تیمارهای شوری شامل: صفر (شاهد)، 30، 60، 90، 120، 150 و 180 میلی مول در لیتر، با نسبت 1:1 برای سدیم و کلسیم (Na:Ca) از نمک های Nacl و Cacl2 در زمینه ای از محلول هوگلند 50 درصد در نظر گرفته شدند..
<br><b>یافته ها: </b>بذور جوانه زده روزی 2 بار به مدت 14 روز، شمارش گردید. سپس در صد جوانه زنی، قدرت جوانه زنی گیاه اندازه گیری شد. در پایان تیمار 40 میلی گرم در لیتر ذرات نانو نقره برای سطوح مختلف شوری، بر شاخص های درصد جوانه زنی و قدرت جوانه زنی اثر معنی داری داشت و باعث افزایش مقاومت آن ها به شوری گردید.
<br><b>نتیجه گیری: </b>کاربرد نانو ذرات نقره در بهبود صفات جوانه زنی و رشد گیاهچه گیاه دارویی ریحان تاثیر مثبتی داشته و می توان با استفاده بهینه از نانو ذرات نقره باعث افزایش مقاومت به شوری گیاه ریحان در مراحل مختلف جوانه زنی شد.
</div>
<b>Aim&Background:</b> Basil (Ocimum basilicum) belongs to the family Lamiaceae. It is annual plant known as an important medicinal plant. To study the effects of nano-silver particles on salinity tolerance behaviors (Ocimum basilicum L.), the present research was conducted.
<b>Materials and Methods:</b> experiments were carried out factorially based on CRD with four replicates during autumn 2013. Samples were treated with 6 levels of nano-silver particles, including 0, 20, 40, 60, 80 and 100 mg.kg-1 and 6 levels of salinity 0, 30, 60, 90, 120, 150, 180 mmol.l-1. Salinity treatments were prepared using NaCl and CaCl2 at the rate of 1:1 in Hogland solution of 50%. The germination percentages, germination speed, vigor index, were also determined.<br><b> Results: </b>Results showed that the application of nano-silver particles at the concentration of 40 mg.kg-1 led to the increases in germination percentage and improved the resistance to salinity conditions.
<br><b>Conclusion:</b> the application of nano silver at suitable levels during germination process may enhance germination traits, plant growth and resistance to salinity conditions in basil seedlings.
نانو ذرات نقره, قوه نامیه, شوری, ریحان ((Ocimum basilicum L.
(Ocimum basilicum L.), Germination, Nano silver particles, Salinity
63
70
http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-869-2&slc_lang=fa&sid=1
Fariborz
Darvishzadeh
فریبرز
درویش زاده
10031947532846004834
10031947532846004834
No
Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Garmsar Branch, Garmsar, Iran
1- دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی تولیدات گیاهی،واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
Fatemeh
nejatzadeh
فاطمه
نجات زاده
10031947532846004835
10031947532846004835
No
Islamic Azad University – Khoy branch
دانشکده کشاورزی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی، ایران
Ali reza
Iranbakhsh
علیرضا
ایرانبخش
iranbakhshar@yahoo.com
10031947532846004836
10031947532846004836
Yes
Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran
گروه زیست شناسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران