New Cellularand Molecular Biotechnology Journal
مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي
NCMBJ
Basic Sciences
http://ncmbjpiau.ir
1
admin
2228-5458
2228-6926
-
-
-
8888
-
fa
jalali
1396
1
1
gregorian
2017
4
1
7
26
online
1
fulltext
fa
بهینهسازی تولید لینکومایسین توسط Streptomyces lincolenesis PTCC 1629
Optimization of lincomycin production by Streptomyces lincolenesis PTCC 1629
ژنتیک
Genetics
مقاله پژوهشی
Research Article
<p dir="RTL" style="text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">سابقه و هدف </span></span></strong><strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">:</span></span></strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> لینکومایسین جزء ترکیبات لینکوز آمید می باشد. هدف از این مطالعه بهینه سازی تولید و اثر ضد میکروبی لینکومایسین استرپتومیسس لینکولنسیس </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;"> PTCC 1629</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">با استفاده از روش تغییر یک فاکتور در یک زمان بوده است. </span></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">مواد و روش ها:</span></span></strong> <span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">ابتدا بهینه سازی منابع کربن و نیتروژن آلی و معدنی شامل گلوکز، سوکروز، لاکتوز، مالتوز، فروکتوز، نیترات پتاسیم، نیترات سدیم، سولفات آمونیوم، فسفات دی هیدروژن پتاسیم، کلریدسدیم ،کربنات کلسیم، توسط روش تغییر یک فاکتور در یک زمان انجام و سپس فعالیت ضدمیکروبی آنتی بیوتیک تولید شده بر علیه تعدادی از باکتریهای شاخص بررسی گردید</span></span><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">یافته ها </span></span></strong>: <span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتایج بدست آمده نشان داد که گلوگز و نیترات پتاسیم به ترتیب مناسب­ترین منابع کربن و نیتروژن برای تولید لینکومایسین هستند. باکتری های گرم مثبت به لینکومایسین تولید شده توسط استرپتومیسس لینکولنسیس </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">PTCC 1629</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> حساس­، ولی سویه­های گرم منفی مورد آزمایش به این آنتی بیوتیک مقاوم می­باشند.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b zar;"><span style="font-size:12.0pt;">بحث و نتیجه گیری</span></span></strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">:</span></span></span> <span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتایج بدست آمده نشان داد که گلوکز چه در محیط پیش کشت و چه در محیط کشت تولیدلینکومایسین به عنوان بهترین و در دسترس ترین منبع کربن بوده و سویه استرپتومیسس لینکولنسیس </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">PTCC 1629</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> تحت شرایط اپتیمم محیطی نظیر 2/7- 8/6</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">pH</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> و دمای </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;"> °C</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">30-28 و هوادهی مناسب، بیشترین مقدار تولید را دارا</span></span> <span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">است</span></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align:justify;"></p>
Aim and Background: Lincomycin is one of the licozamid compounds. The aim of this study is optimization of lincomycin production using one-factor-at-a-time-method and antimicrobial activity of this antibiotic by Streptomyces lincolenesis PTCC 1629
Material and methods: At first different inorganic and organic carbon and nitrogen sources such as glucose, sucrose, lactose, maltose, fructose, potassium nitrate, sodium nitrate, ammonium sulfate, KH2PO4, CaCl2, CaCo3 were optimized for lincomycin production using one-factor-at-a-time method. Then antimicrobial activity assessed on refrence strains.
Results: The results showed that glucose, potassium nitrate were the best carbon and nitrogen sources for lincomycin production by Streptomyces lincolenesis PTCC 1629. Also, the obtained results showed that gram positive strains were sensitive to lincomycin produced by this strain, but gram negative strains were resistant.
Conclusion: The obtained results showed that glucose in preculture and production media was the best carbon source for lincomycin production. The best pH and temperature for lincomycin production were 2/7- 8/6 and 30-28°C, respectively.
لینکومایسین, بهینهسازی, استرپتومیسس لینکولنسیس PTCC 1629, تغییر یک فاکتور در یک زمان
Optimization, Streptomyces lincolenesis PTCC 1629, one-factor-at-time- methd, lincomycin
9
18
http://ncmbjpiau.ir/browse.php?a_code=A-10-983-2&slc_lang=fa&sid=1
Mohammad
Faezi Ghasemi
محمد
فائزی قاسمی
faezi_m@yahoo.com
10031947532846007220
10031947532846007220
Yes
Department of Microbiology, Lahijan Branch, Islamic Azad Uuniversity, Lahijan, Iran
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، ایران
Zahra
Lozomi
زهرا
لزومی
10031947532846007221
10031947532846007221
No
Department of Microbiology, Lahijan Branch, Islamic Azad Uuniversity, Lahijan, Iran
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، ایران
Khosro
Issazadeh
خسرو
عیسی زاده
10031947532846007222
10031947532846007222
No
Department of Microbiology, Lahijan Branch, Islamic Azad Uuniversity, Lahijan, Iran
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، ایران