Moradi M, Zare-zade Mehrizi H, Naderinezhad A, Haghirosadat B F, Hazrati Gohari M K, Fateme, et al . Study of Immobilization of Cytochrome c on the Modified Gold and GraphiteElectrode by Electrochemical Method. NCMBJ 2018; 8 (29) :117-125
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1065-fa.html
مرادی مهناز، زارع زاده مهریزی حمید رضا، نادری نژاد علی، حقیرالسادات بی بی فاطمه، حضرتی گوهری محمد کاظم، دانشمند فاطمه، و همکاران.. بررسی تثبیت متالوپروتئین سیتوکروم C در بستر اصلاح شده طلا و گرافیت به روش الکتروشیمیایی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 8 (29) :117-125
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1065-fa.html
گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، یزد، ایران.
چکیده: (5197 مشاهده)
سابقه و هدف: آنزیمها و پروتئینهای تثبیت شده به طور معمول در زمینههای پزشکی برای تشخیص و درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به کاربرد روزافزون استفاده از آنزیمها و پروتئینهای تثبیت شده در تشخیص، در این مطالعه پروتئین سیتوکروم C به عنوان یک متالوپروتئین پر کاربرد در مطالعات پایهای زیستحسگر و بیوالکتروشیمی استفاده شد.
مواد و روشها: پروتئین سیتوکروم C در دو بستر متفاوت طلا و گرافیت مدادی به روش کووالانسی با استفاده از EDC و NHS به عنوان عوامل جفت کننده تثبیت شد. این دو الکترود با نانوذرات طلا اصلاح شدند و از لایههای خود تشکیل شونده مرکاپتوپروپیونیک اسید به عنوان رابط بین سطح نانوذره طلا و پروتئین استفاده شد.
یافته ها: نتایج ولتامتری چرخهای تثبیت موفقیتآمیز این متالوپروتئین را در هر دو سطح نشان داد. پروتئین تثبیت شده در سطح الکترود طلا نسبت به الکترود گرافیت مدادی پایداری بیشتری داشت.
بحث: در این مطالعه هر دو الکترود طلا و گرافیت با توجه به رسانایی بالا میتوانند در تثبیت گونههای زیستی به کار روند و انتخاب هر یک از آنها بستگی به انتظار کاربر از الکترود و زیستحسگر مورد نظر دارد.
نتیجه گیری: با در نظر گرفتن سیتوکروم C به عنوان یک گونه زیستی نمونه، هر دو بستر میتوانند برای تثبیت گونههای زیستی مختلف مناسب باشند و انتخاب هر یک از آنها بستگی به نوع کاربردشان در زمینههای مختلف دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1396/12/12 | پذیرش: 1396/12/12 | انتشار: 1396/12/12