دوره 7، شماره 28 - ( 7-1396 )                   جلد 7 شماره 28 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1. گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا، تهران ، rkasra@yahoo.com
چکیده:   (16049 مشاهده)
سابقه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا(Pseudomonas aeruginosa) یک بیماری­زای فرصت طلب و مهم می­باشد که قادر به تولید بیوفیلم است و این بیوفیلم باکتری را در مقابل درمان با مواد شیمیایی تا حد زیادی مقاوم می­کند ، بنابراین مهار بیوفیلم  اثر بازدارندگی بر روی مقاومت این باکتری ایجاد می­کند.
مواد و روش­ها: در این تحقیق اثر عصاره الکلی گیاه پنیرک (Malva sylvestris) بر سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا ATCC: 2785 مورد مطالعه قرار گرفت. عصاره الکلی گیاه پنیرک با استفاده از دستگاه سوکسله تهیه گردید. خاصیت ضد میکروبی عصاره گیاه ابتدا با روش چاهک پلیت بررسی گردید. حداقل غلظت مهار کننده (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC ) آن­ها با روش میکروتیتر پلیت و طبق استاندارد CLSI تعیین شد. بررسی اثر عصاره گیاه بر روی تشکیل بیوفیلم با روش میکرو تیتر پلیت اصلاح شده انجام گرفت. جهت مقایسه ارتباط داده­ها از آزمون t مزدوج و آنالیز واریانس (ANOVA)  استفاده شد.
 یافته­ها: نتایج نشان داد که این گیاه اثرهای مؤثری روی باکتری دارد کهMIC  و  MBCبا هم یکسان و برابر ml mg 5/62 می­باشد و هم­چنین غلظت­های مختلف از عصاره پنیرک به­صورت معنی­داری تولید بیوفیلم توسط سودوموناس آئروژینوزا را در مقایسه با کنترل مثبت کاهش می­دهد ) 0124/0  .(P value =
بحث: با توجه به یافته­های این پژوهش عصاره الکلی گیاه پنیرک اثر کشندگی چشم­گیری روی بیوفیلم باکتریایی سودوموناس آئروژینوزا دارد بنابراین به نظر می­رسد که این ماده طبیعی می­تواند عامل امید بخشی در درمان عفونت­های سودوموناسی باشد.
متن کامل [PDF 405 kb]   (2737 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1396/10/9 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1396/10/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.