دوره 8، شماره 31 - ( 4-1397 )                   جلد 8 شماره 31 صفحات 28-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi L, Taran M, Mehdi Z. Exopolysaccharide Production by Bacillus Pasteuri and the Study of its Antibacterial and Antioxidant Properties. NCMBJ 2018; 8 (31) :20-28
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1129-fa.html
کریمی لایق، تاران مجتبی، ذبیحی مهدی. تولید اگزوپلی‌ساکارید توسط Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد‌باکتریایی و ضداکسیدانی آن. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (31) :20-28

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1129-fa.html


دانشکده علوم پایه، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، mehdi.zabihi.1368@gmail.com
چکیده:   (4952 مشاهده)
سابقه و هدف:  اگزوپلی­ ساکاریدها بیوپلی­­ مرهایی هستند که توسط میکروارگانیسم ­ها به محیط اطراف ترشح می­ شوند. هدف از این تحقیق تعیین شرایط برای تولید حداکثری اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی آن بود.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه بر اساس روش تاگوچی و توسط نرم افزار Qulitek-4 برای تولید اگزوپلی­ ساکارید آزمایش طراحی شد. سپس از اگزوپلی ساکارید تولید شده غلظت­ های مختلفی تهیه و به منظور بررسی خواص ضد باکتریایی به اثر آن برروی باکتری­ های استافیلوکوکوس ارئوس و اشریشیاکلی پرداخته شد. به منظور بررسی فعالیت ضد اکسیدانی 4 غلظت از اگزوپلی­ ساکارید تهیه و توسط سه روش مهار فعالیت رادیکالی  DPPH، رادیکالی سوپراکسیدانی و رادیکال هیدروکسیل اندازه گیری شد.
یافته­ ها: بهترین شرایط برای بیش ترین میزان تولید اگزوپلی ­ساکارید پس از گذشتن 48 ساعت از کشت باکتری با میزان غلظت نمک 05/0 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و ساکارز 1 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر بود. نتایج حاصل از فعالیت ضد باکتریایی نشان داد که بیش ترین هاله عدم رشد مربوط به غلظت µg/ml400 بود. نتایج فعالیت ضد اکسیدانی در هر سه روش بکار گرفته شده در این مطالعه نشان داد که در غلظت g/mlµ 1000 از اگزوپلی­ ساکارید بیش ترین فعالیت مهار وجود دارد.
نتیجه گیری: با تعیین چند عامل کلیدی می­توان بیش ترین میزان اگزوپلی ­ساکارید توسط باکتری باسیلوس پاستوری را تولید و به منظور فعالیت ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی از آن استفاده نمود.
متن کامل [PDF 597 kb]   (1206 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1397/6/17 | پذیرش: 1397/6/17 | انتشار: 1397/6/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb