دوره 11، شماره 42 - ( 1-1400 )                   جلد 11 شماره 42 صفحات 54-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی، پژوهشکده علوم پایه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (2473 مشاهده)
به­ تازگی در بسیاری از جوامع توسعه یافته و در حال توسعه مصرف مکمل غذایی مشتق از منابع طبیعی به­ دلیل عدم عوارض جانبی، قیمت پایین و خاصیت آنتی اکسیدانی به­منظور پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری­ها رواج یافته است. ریزجلبک­ها، حاوی طیف گسترده ­ای از ترکیب­های مفید، از جمله اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدنی، اسیدهای چرب اشباع نشده و فیبرهای غذایی هستند. هم­چنین به­عنوان از بین برنده قوی رادیکال های آزاد شناخته شده اند.
در این مطالعه، با استفاده از یافته­ های منتشرشده در پایگاه­های داده Scopus، PubMed، ScienceDirect، Wiley و ISI و ... با تأکید بر یافته­ های بالینی و به روز، مطالعه­های مختلف پیرامون اثرهای درمانی و محافظتی ریزجلبک­ها بر وضعیت سلامت انسان، کاربرد صنعتی و چالش­های پیش روی این ترکیب­ها در زمینه پزشکی گردآوری شده است.
با توجه ­به تنوع محتویات ریزجلبک­ها، مصرف بلند مدت آن­ها می­تواند بسیاری از نیازهای ضروری بدن را تأمین سازد و به بهبود سلامت افراد جامعه کمک کند. مضاف براین­که در بسیاری از موارد از جمله اختلال­های کبدی، این ترکیب­ها به­ویژه کلرلا و اسپیرولینا تأثیر درمانی قابل ملاحظه­ ای داشته به­ طوری­که به­ عنوان دارو مورد استفاده قرار می­گیرند. اگرچه این تنوع در ترکیب­های ریزجلبک­ها بعضا باعث عوارض جانبی ناشی از مصرف می­شود که می­بایست با مصرف میزان استاندارد و به­موقع زیرنظر متخصص عوارض احتمالی موجود را به حداقل رساند.
متن کامل [PDF 587 kb]   (1597 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5006 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1399/11/27 | پذیرش: 1400/2/8 | انتشار: 1400/3/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.