دوره 11، شماره 42 - ( 1-1400 )                   جلد 11 شماره 42 صفحات 82-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhlaghi M, Ebrahimpour M, Ansari K, Parnian F, Zarezadeh Mehrizi M, Taebpour M et al . Synthesis, study and characterization of nano niosomal system containing Glycrrizha glabra extract in order to improve its therapeutic effects. NCMBJ 2021; 11 (42) :65-82
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1385-fa.html
اخلاقی میلاد، ابراهیم‌پور مرضیه، انصاری کاظم، پرنیان فاطمه، زارع زاده مهریزی مریم، طائب‌پور محمد و همکاران.. تولید، بررسی و مشخصه‌یابی نانو سامانه‌ نیوزومی حاوی عصاره‌ شیرین‌بیان به‌منظور بهبود خواص درمانی آن. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 11 (42) :65-82

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1385-fa.html


گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (2394 مشاهده)
سابقه و هدف: استفاده از گیاهان دارویی و عصاره آن­ها به­دلیل عوارض جانبی کم در سرتاسر دنیا در حال افزایش است. شیرین­بیان از جمله این گیاهان با خواص درمانی ثابت شده است اما استفاده از آن با روش­های سنتی با چالش­هایی رو به­رو است. استفاده از نانو­حامل­های دارویی مثل نیوزوم از جمله استراتژی­های نوین برای غلبه­بر این چالش­ها است. هدف از این مطالعه، تولید و بررسی خواص نانو نیوزوم­های حاوی عصاره شیرین­بیان به­منظور ارتقاء خواص درمانی آن است.
مواد و روش­ها: در این مطالعه پس از عصاره­گیری از ریشه گیاه شیرین­بیان به­روش سوکسله، ویزیکول­های نیوزومی با استفاده از توئن-60 (70%) و کلسترول (30%) به­روش فیلم نازک سنتز و عصاره شیرین بیان به­صورت غیرفعال در آن بارگذاری گردید. سپس با استفاده از دستگاه­های زتا سایزر ، AFM و FTIR به­ترتیب اندازه و بار، مورفولوژی و عدم برهم­کنش سامانه با نانو ذره تعیین و در آخر میزان رهایش عصاره در دمای  ̊C 37و عدم سمیت آن بر روی سلول­های نرمال با استفاده از تست MTT مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ­ها: سامانه سنتز شده، آنیونی با بار سطحی mV 64/1 ± 2/21-، اندازه 6/3 ±  7/90 نانومتر، شاخص پراکندگی 53/0 و میزان درون­گیری36/55 % است.هم­چنین سامانه ساخته شده از نوع آهسته رهش و با حداکثر میزان رهایش 3/57 درصد در 48 ساعت است. بررسی­های AFM و FTIR نیز نشان می­دهد که نانوذرات دارای مورفولوژی مناسب است و سامانه با عصاره بر هم کنشی نداشته است. هم­چنین نتایج تست MTT نشان دهنده عدم سمیت سامانه بر روی سلول­های نرمال بود.
بحث: در این مطالعه عصاره شیرین بیان درون حامل­های نانو نیوزومی بارگذاری و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. بررسی داده­ها نشان داد که سامانه آهسته رهش و آنیونی سنتز شده بدون تغییر در ماهیت عصاره و اثر جانبی بر روی سلول­های نرمال سبب افزایش پایداری عصاره گردیده است.
نتیجه­ گیری: سامانه­ نیوزومی سنتز شده، می­تواند حامل مناسبی برای عصاره شیرین بیان باشد و سبب افزایش پایداری و درنتیجه بهبود عملکرد آن گردد.
متن کامل [PDF 1068 kb]   (1422 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2391 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1400/1/22 | پذیرش: 1400/3/1 | انتشار: 1400/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb