حاجی حسین تبریزی آیدا، کلانتری حمیدرضا، فروهی فاطمه. بررسی اثربخشی داروهای مختلف در درمان COVID-19. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 11 (42) :18-30
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1389-fa.html
گروه میکروبیولوژی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (46963 مشاهده)
در دسامبر 2019 شیوع نوع جدیدی از بیماری حاد تنفسی (پنومونی) ویروسی در مرکز چین گزارش گردیده و تعداد افراد مبتلا به آن نیز بهسرعت افزایش یافت. پزشکان این بیماری را COVID-19 نامگذاری کرده و منشاء آنرا ویروسی با نام SARS-COV-2 معرفی نمودند. تاکنون داروی مؤثری که بتواند به قطعیت جهت درمان این بیماری بهکار گرفته شود تولید نشده است اما برخی داروها شناخته و معرفی شدند که تأثیر چشمگیری در ایجاد بهبودی بیماران نشان دادند. هدف از این مطالعه ارزیابی و تجزیه و تحلیل داروهایی است که تاکنون برای درمان مبتلایان به Covid 19 مورد استفاده قرار گرفتند تا بتوان داروهایی که بیشترین تأثیر بر روی بهبودی مبتلایان را داشته شناسایی و معرفی گردند.
در این مطالعه مروری مقالات چاپ شده متعددی در زمینه بررسی ساختار، ویژگیها، منشاء و شیوع ویروس عامل بیماری COVID-19 از سایتهای معتبر Pubmed , Google scholar ,Scopus با کلید واژههایی نظیر " COVID-19" و "Coronavirus 2019" و " COVID-19 and drug s " جمع آوری گردیده است.
داروی لوپیناویر و ریتوناویر در همراهی با داروهای مکمل مثل اینترفرون آلفا در کاهش ظرفیت بار خانواده Betacoronaviruses مؤثر بوده است. داروهای هیدروکسی کلروکین و کلروکین در محدود کردن تکثیر COVID-19 در شرایط آزمایشگاهی اثر بخش بوده است. داروی ضد ویروسی آمانتادین سبب کاهش ظرفیت تکثیر ویروس میگردد. داروی Remdesivir میتواند از آسیب وارده به ریه انسان در اثر عفونت ویروس کرونا ممانعت بهعمل آورد. در رابطه با داروی فاویپیراویر مطالعهها نرخ بهبودی 43/91 درصدی را نشان دادند که حاکی از اثربخشی بسیار بالای این دارو است.
فاویپیراویر و رمدیسیور اثربخشی چشمگیری را نشان دادند. داروهای لوپیناویر و ریتوناویر که همراه با داروهای مکملی اینترفرون آلفا استفاده شدهاند و نیز داروی هیدروکسیکلروکین و کلروکین، اثر بخشی پایینی را نشان دادهاند.
نوع مطالعه:
مقاله مروری |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1399/12/25 | پذیرش: 1400/2/25 | انتشار: 1400/3/31