دوره 12، شماره 47 - ( 4-1401 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 86-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی آزاد تهران، تهران، ایران ، hmodaresi1376@gmail.com
چکیده:   (1089 مشاهده)
سابقه و هدف: قارچ گانودرما لوسیدوم(Ganoderma lucidum) از مهمترین قارجهای درمانی شناخته شده در ایران و جهان میباشد. در این مطالعه با توجه به عدم وجود دستورالعمل ثابت و مشخص برای کنترل کیفی مکمل های قارچی در کشورمان، روشی بر پایه بررسی مولکولی برای استاندارد سازی و کنترل کیفی آن ارائه گردیده است.
مواد و روش ها: هشت نمونه از دو برند تجاری مکمل‌های قارچ لوسیدیوم از داروخانه ها تهیه گردید. آزمون PCR با استفاده از   DNA استخراج شده از کپسول ها انجام پذیرفت. سپس از محصول PCR توالی‌یابی صورت گرفت و نتایج حاصل از توالی یابی با Genbank  و پایگاه ژنی مورد مقایسه قرار گرفته و درخت فیلوژنی مبتنی بر ITS آنها با تمامی توالی های شناخته شده از ایران رسم گردید.
یافته ها: استخراج DNA از کپسول ها برای تست PCR بهینه گردیدند و محصولات PCR در ژل آگاروز بر اساس اندازه های مورد انتظار مشاهده شد. Blast و رسم درخت فیلوژنی توالی ها مشخص کرد قارچ موجود در یکی از نمونه های تجاری با برچسب آن تطابق کامل داشته و گانودرما لوسیدیوم بود و برند دیگر این تطابق را نشان نداد و به جای گانودرما لوسیدیوم  از گانودرما رسیناسیوم (Ganoderma resinaceum)  استفاده شده بود.
نتیجه گیری: با توجه به تفاوت های کمی و کیفی مقادیر ترکیبات موثر در نمونه های مکمل های قارچی مختلف موجود در بازار هنگامی که مواد تشکیل دهنده را نمی توان از نظر مورفولوژیکی یا بیوشیمیایی تأیید کرد، بهترین روش موفق و مقرون به صرفه استفاده از روشهای مولکولی ژنتیکی مبتنی بر DNA و تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک برای احراز هویت گونه‌های قارچی هستند.
 
متن کامل [PDF 891 kb]   (1089 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1401/1/28 | پذیرش: 1401/2/28 | انتشار: 1401/5/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.