Zandi F, Nowruzi B, Falsafi S. Green biosynthesis of silver nanoparticles by freshwater cyanobacteria Nostoc spp. and evaluation of its antimicrobial activity. NCMBJ 2023; 13 (50) :127-140
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1540-fa.html
زندی فاطمه، نوروزی بهاره، فلسفی سروناز. بیوسنتز سبز نانوذرات نقره تولید شده توسط یک سیانوباکتری جنس Nostoc spp. آب شیرین و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1402; 13 (50) :127-140
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1540-fa.html
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران
چکیده: (1151 مشاهده)
سابقه و هدف: سیانوباکتریها، بهدلیل توانایی در جمعآوری فلزات سنگین یکی از کاندیدهای مهم در بیوسنتز نانوذرات هستند. بنابراین هدف از این پژوهش، تولید و بررسی خصوصیت نانوذرات نقره توسط سویه سیانوباکتری بومی جنس Nostoc spp. است.
مواد و روشها: پس از کشت و شناسایی مولکولی سیانوباکتری جنس Nostoc spp. از روشهای جوشاندن و بیومس تر برای تولید نانوذرات نقره در غلظتهای مختلف استفاده گردید. تعیین خصوصیت تولید نانوذرات به روشهای طیف سنجی نوری ماورای بنفش (UV-Vis)، طیفسنجی تبدیل رامان و فوریه به مادون قرمز (FTIR) ، پراکندگی نور دینامیکی (DLS)، میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ (SEM) انجام گرفت. علاوهبر آن فعالیت ضد میکروبی نانوذرات نقره به روش آنتیبیوگرام انجام گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از UV-Vis نشان داد که تولید نانوذرات نقره با کمک بیومس تر در غلظت 1 میلیمولار نسبتبه روش جوشاندن، میزان جذب بیشتری داشتهاست. نتایج حاصل از FTIR، تولید موفق نانوذرات نقره را با استفاده از روش بیومس تر را در غلظت 1 میلیمولار نیترات نقره نشان داد. DLS، اندازه نانوذرات تولیدی را در حدود ۲۸ تا ۵۰ نانومتر و میکروسکوپ الکترونی SEM، بین 28 تا 50 نانومتر نشان داد. بهعلاوه، نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی، قدرت مهارکنندگی قابل توجه نانوذرات نقره را علیه باکتریهای Staphylococcus aureus، E. coli و Pseudomonas aeruginosa نشان داد.
نتیجهگیری: سویه سیانوباکتری بومی جنس Nostoc spp.، بهعنوان یک سویه بالقوه در تولید نانوذرات نقره، خواص و کارایی منحصر به فردی برای استفاده در بیوتکنولوژی میکروبی خواهد داشت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1401/2/24 | پذیرش: 1401/6/15 | انتشار: 1402/1/1