دوره 13، شماره 51 - ( 4-1402 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 49-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajizadeh Varzeghan M, Zarrini G, Sheikhzadeh Hesari F, Modarressi M H. Screening of lactic acid bacteria as suitable human probiotics isolated from ‌Azerbaijan dairy products. NCMBJ 2023; 13 (51) :31-49
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1549-fa.html
حاجی زاده ورزقان منیژه، زرین غلامرضا، شیخ زاده حصاری فرزام، مدرسی محمد حسین. غربال گری لاکتیک اسید باکتری ها به عنوان پروبیوتیک‌های مناسب انسانی از محصولات لبنی آذربایجان. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1402; 13 (51) :31-49

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1549-fa.html


گروه زیست شناسی جانوری، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، zarrini@tabrizu.ac.ir
چکیده:   (622 مشاهده)
سابقه و هدف: در میان مواد غذایی کاربردی، استفاده از پروبیوتیک­ها به سرعت در حال افزایش است. پروبیوتیک­ها به عنوان میکرواورگانیسم­های زنده­ای تعریف می­شوند ­که اگر در مقادیر کافی مصرف شوند، برای فرد سودمند هستند. پروبیوتیک­ها می­توانند باکتری، مخمر یا کپک باشند؛ اما اکثر آن­ها باکتری هستند. در میان باکتری­های پروبیوتیک، باکتری­های اسید لاکتیک محبوب­تر بوده و اکثر پروبیوتیک­ها متعلق به این گروه می­باشند. در میان باکتری­های پروبیوتیک، باکتری­های اسید لاکتیک محبوب­تر بوده و اکثر پروبیوتیک­ها متعلق به این گروه می­باشند. با توجه به تعداد بالای باکتری­های پروبیوتیک در روده، به نظر می­رسد پروبیوتیک­ها یکی از جالب­ترین نامزدها برای درمان بیماری التهابی روده[1] (IBD) باشند. پروبیوتیک­ها با افزایش مخاط، سلول‌های Paneth و Goblet روده را تقویت می­کنند. هم­چنین پروبیوتیک­ها باعث تعدیل میکروبیوتای روده با حفظ تعادل و سرکوب رشد باکتری‌های بیماری‌زای احتمالی در روده می شود. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی جدایه­های جدید لاکتیک اسید باکتری، از لبنیات سنتی رایج منطقه­ی آذربایجان (ورزقان)، با قابلیت پروبیوتیکی انسانی مناسب انجام گرفت.
مواد و روش ها: در پژوهش حاضر لاکتیک اسید باکتری­های موجود در محصولات لبنی منطقه ورزقان از آذربایجان شرقی با روش­های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شده و توانایی پروبیوتیکی آن­ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. سپس جدایه­ها با استفاده از خصوصیات ظاهری، رنگ­آمیزی گرم، آزمون کاتالاز، آزمون رشد در دماهای 15، 37 و 40 درجه سانتیگراد، توانایی تخمیر در قندهای مختلف از بین جدایه­های جداسازی شده روی محیط کشت اختصاصی MRS، انتخاب شده و خواص پروبیوتیکی آن­ها بررسی شدند. مقاومت به اسید، نمک­های صفراوی، هیدرولیز آرژنین بررسی شدند. برای شناسایی مولکولی از توالی­یابی ژن S rRNA 16 استفاده شد.
یافته ها: در این مطالعه 104 جدایه از نمونه های لبنی خالص سازی و برای خصوصیات پروبیوتیک مورد ارزیابی قرار گرفت که از لاکتوباسیلوس ها، لاکتوکوکوس ها و انتروکوکوس ها بودند. با بررسی ویژگی های پروبیوتیکی در این جدایه ها تعداد 13 جدایه قابلیت پروبیوتیکی مناسبی از خود نشان دادند.
بحث: با توجه به نتایج بدست آمده جدایه های لاکتوباسیلی توان مناسبی برای پروبیوتیک بودن از نظر تحمل اسید و املاح صفراوی داشتند و می توانستند برای کاربرد در دستگاه گوارش بقا کافی داشته باشند.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که فرآورده های لبنی سنتی منطقه آذربایجان دارای استعداد مطلوبی برای جداسازی پروبیوتیک های مناسب انسانی هستند.

 
متن کامل [PDF 1075 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1401/4/21 | پذیرش: 1401/6/2 | انتشار: 1402/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb