دوره 2، شماره 6 - ( 3-1391 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 52-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند، تهران، ایران ، Bakhshi@pnu.ac.ir
چکیده:   (19087 مشاهده)

 سابقه و هدف: جنـس Salsola با داشـتن 100 گونه بزرگتـرین جنس در زیـر خانـواده Salsoloideae می باشد. برتری این جنس بر سایر جنس ها در این است که علاوه بر خشبی بودن، جزو گیاهان علوفه ای بوده و قدرت تولید بذر آن خوب و میزان تولید علوفه بالایی دارد.

مواد و روش ها: شناسـایی گونـه ‌ های مختلف این جنس به خاطر نداشتن ویژگی های قابل تشخیص ساده، زیستگاه های خیلی متغیر، اختلافات مورفولوژیکی گیاهان جوان و گیاهان بالغ برای گیاه شناسان مشکل می باشد. وجود سیستم ریشه ای عمیق، فشار اسمزی بالا، کارایی بالا در استفاده آب و شکل های زیستی مختلف به عنوان یک گیاه مهم علوفه‏ای در زمین های خشک محسوب شده و برای کاشت در زمین های شور جایی که محصولات دیگر تولید خوبی ندارند و یا در نواحی که آبیاری فقط با آب شور امکان دارد حائز اهمیت است. 

یافته ها : در این تحقیق اکولوژی بعضی از گونه های جنس سالسولا در استان گلستان مورد بررسی قرار گرفته است گونه های مختلف این جنس یکی از عناصر اصلی پوشش گیاهی مراتع منطقه بوده که رویشگاه گونه های مختلف آن از اراضی پست مسطح تا کوه های پوشیده از خاک های شنی متفاوت است. گونه‏های یک ساله در اراضی پست با شیب حداکثر 15 % پراکنده شده اند.

نتیجه گیری: رویشگاه سه گونه S . tomentosa S . arbusculiformis , S . orientalis , از نظر شرایط اکولوژیکی با دیگر گونه متفاوت بوده و در ارتفاعات و اراضی کوهستانی و کوهپایه‏ای می رویند.

متن کامل [PDF 584 kb]   (158 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: گیاه شناسی
دریافت: 1391/4/6 | انتشار: 1391/3/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.