دوره 1، شماره 2 - ( 1-1390 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 42-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naseh V, Zandehdel M, Taghizadeh F. The effect of intracerebroventricular injection of CNQX in cumulative food and water intake in chicken . NCMBJ 2011; 1 (2) :37-42
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-20-fa.html
ناصح وحید، زنده دل مرتضی، تقی زاده فرشید. تاثیر تزریق داخل بطن مغزی CNQX بر اخذ عذا و آب تجمعی در جوجه. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1390; 1 (2) :37-42

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-20-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند، دانشکده ی علوم زیستی، گروه زیست شناسی ، Vahid55vet@yahoo.com
چکیده:   (18097 مشاهده)

 سابقه و هدف: مطالعات انجام شده پیرامون مکانیسم های فیزیولوژیک تنظیم اشتها در پستانداران و پرندگان نشان دهنده دخالت دو دسته از عوامل محیطی و مرکزی است .گلوتامات به عنوان مهم ترین میانجی عصبی تحریکی، در کنترل مرکزی و محیطی اخذ غذا در پستانداران و پرندگان نقش دارد. تزریق داخل بطن مغزی گلوتامات و آگونیست های آن منجر به کاهش شدید اخذ غذا شده است. گیرنده های یونوتروپیک گلوتامات شامل گیرنده های NMDA و غیر( NMDA ( AMPA , Kainate می باشد. در این مطالعه اثرات تزریق داخل بطن مغزی CNQX به عنوان آنتاگونیست گیرنده های AMPA , Kainate در میزان اخذ غذا و آب تجمعی جوجه مورد بررسی قرار گرفت .

مواد و روش ها: هنگامی که جوجه ها به وزن 700 تا 750 گرم می رسیدند پس از بی هوشی تحت عمل جراحی آسپتیک قرارگرفته و در بطن جانبی مغز آن ها کانول گذاری صورت می گرفت. این مطالعه در چهار گروه آزمایشی یعنی یک گروه شاهد و سه گروه تیمار که در هر گروه 9 پرنده قرار می گرفت، انجام شد . پس از تزریق غلظت های مختلف دارو میزان اخذ غذا و آب تجمعی در دقایق 15 ، 30 ، 60 ، 120 و 180 اندازه گیری شد .

یافته ها: تزریق درون بطن مغزی CNQX به طور معنی داری باعث افزایش اخذ غذای تجمعی در مقایسه با گروه کنترل شد(5/0> P )، که این اثر وابسته به مقدار بود. همچنین تزریق داخل بطن مغزی CNQX باعث کاهش اخذ آب تجمعی به صورت معنی دارشد (5/0> P )، که این اثر نیز وابسته به مقدار بود.

نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه گیرنده ‌ های غیر( NMDA ( non NMDA در کاهش اخذ غذا نقش دارند. گیرنده ‌ های Kainate و AMPA در بروز اثرات تحریکی گلوتامات در اخذ آب در جوجه موثرند.

واژه‌های کلیدی: CNQX، اخذ غذا و آب، جوجه
متن کامل [PDF 360 kb]   (95 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1390/2/15 | پذیرش: 1393/2/3 | انتشار: 1393/2/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb