دوره 3، شماره 9 - ( 11-1391 )                   جلد 3 شماره 9 صفحات 59-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اراک،اراک-ایران ، vmkazemi@yahoo.com
چکیده:   (29735 مشاهده)

اهداف و سابقه: آلودگی مایکوپلاسما در کشت‌ سلول از مشکلات جدی در تولید فرآورده‌های بیولوژیک محسوب می‌شود. هدف ما در این پژوهش انتخاب بهترین روش استاندارد به عنوان روشی سریع با حساسیت و اختصاصیت و دقت بالا برای تشخیص آلودگی مایکوپلاسما در کشت های سلولی بانک سلولی ایران می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش40 رده‌ی سلولی مشکوک به آلودگی مایکوپلاسما توسط سه روش کشت میکروبی، آنزیمی و مولکولی مورد مطالعه واقع گردیدند. ارزیابی آنزیمی به کمک کیت mycoalert انجام شد و در روش مولکولی از پرایمر یونیورسال طراحی شده بر مبنای سکانس‌های ثابت و مشترک موجود در SrRNA 16 ریبوزومی استفاده گردید.

یافته‌ها: درصد آلودگی مایکوپلاسمایی در کشت‌های سلولی با روش‌های مولکولی، آنزیمی و میکروبی به ترتیب با 5/57% و 5/52% و 40% استحصال گردید.نتایج حکایت از تایید حساسیت، ویژگی و صحت(دقت) بالای ارزیابی مولکولی واکنش‌های زنجیره‌ای پلیمراز ( PCR ) در مقایسه با دو روش آنزیمی و کشت میکروبی دارد.

نتیجه‌گیری: سنجش PCR بر مبنای سکانس‌های ثابت و مشترک موجود در SrRNA 16 ری بوزومی، تکنیکی ارزشمند ، مفید و قابل اعتماد با حساسیت ، اختصاصیت و دقت بالا جهت شناسایی آلودگی‌های مایکوپلاسمایی در کشت‌های سلولی و سایر فرآورده‌های بیولوژیک می باشد. تکنیک آنزیمی mycoalert با توجه به حساسیت ،ویژگی و سرعت بالای آن در تشخیص آلودگی مایکوپلاسمایی (کمتر از 20 دقیقه) بعد از PCR ، می‌تواند جایگزین روش های‌ کشت میکروبی و رنگ آمیزی DNA فلوئوروکروم گردد.

متن کامل [PDF 879 kb]   (13463 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1391/11/28 | انتشار: 1391/11/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.