سابقه و هدف: سرطانهای معده- رودهای از شایع ترین سرطانها در سراسر دنیا میباشند که علت توزیع این سرطانها فاکتورهای محیطی و ارثی میباشد، فاکتورهایی مانند عادتهای غذایی، فعالیت فیزیکی و کشیدن سیگار نقش بسیار مهمی در ابتلا به این سرطانها ایفا میکنند، سرطان معده چهارمین سرطان متداول و دومین سرطان مرگبار در دنیاست. نایسین، پپتیدی ضد میکروبی با 34 بنیان اسید آمینه است و به علت دارا بودن آمینواسید لانتیونین جزو خانوادهی لانتی بیوتیک هاست. هدف از این مطالعه بررسی اثر سایتوتوکسیسیتی نایسین بر روی ردهی سلولی سرطانی معده میباشد.
مواد و روش ها: به منظور مطالعهی اثر سایتوتوکسیک باکتریوسین نایسین بر روی سلولهای AGS ، این سلولها به تعداد 104 سلول در پلیتهای 96 خانه ای کشت داده شدند و به مدت یک شبانه روز در انکوباتور در دمای 37 درجهی سانتی گراد، با 5 درصد CO2 و 95 درصد هوای مرطوب انکوبه شدند، پس از 24 ساعت این سلولها با غلظتهای مختلف 0، 15، 30، 40، 60، 75، 150، 250، 350 و 450 میکرومولار نایسین تیمار شدند و برای هر غلظت 3 بار تکرار انجام شد، در نهایت اثر سایتوتوکسیک نایسین بر روی این سلولها در بازه های زمانی 24, 48 و 72 ساعت پس از تیمار بررسی شد.
یافتهها: در هر سه بازهی زمانی مشاهده شد که با افزایش غلظت نایسین قابلیت زیستایی سلولها کاهش مییابد، به علاوه تیمار سلولها در بازهی زمانی طولانیتر اثر سایتوتوکسیسیتی بیشتر دارد.
نتیجه گیری: بسیاری از پپتیدها با داشتن فعالیتهای بیولوژیکی به عنوان عوامل درمانی استفاده می شوند؛ از جملهی این پپتیدها نایسین میباشد که باعث مرگ در سلولهای AGS میشود، اثر سایتوتوکسیک نایسین بر روی این سلولها وابسته به غلظت و زمان است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |