دوره 3، شماره 10 - ( 3-1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 84-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani A, Seighali N, Ebrahimzadeh H. A study on Peroxidase Activity Alterations in Corms of Saffron (Crucus Sativus L.) exposed to different H2O2 concentrations and pH measurement during Dormancy and Waking. NCMBJ 2013; 3 (10) :79-84
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-338-fa.html
رحمانی عباس، صیقلی نرجس، ابراهیم زاده حسن. بررسی تغییرات فعالیت پراکسیداز در غلظت های مختلف H2O2 و مقادیر مختلف pH در بنه های زعفران مزروعی در دو دوره خواب و بیداری. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1392; 3 (10) :79-84

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-338-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند، تهران، ایران ، rh.abbas@gmail.com
چکیده:   (19085 مشاهده)

سابقه و هدف: پراکسیدازها یکی از آنزیم های مهم هستند که در بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیکی گیاهان شرکت می کنند. پراکسیدازها پروتئین های آهن داری هستند که با استفاده از پراکسید هیدروژن بسیاری از سوبستراهای آلی و غیر آلی را اکسید می کنند. در این تحقیق فعالیت پراکسیداز در عصاره های استخراج شده از بنه های زعفران مزروعی در غلظت های مختلف پراکسید هیدروژن و pH های مختلف بررسی شد.

مواد و روش ها: پیازهای ریزومی( بنه ها) زعفران مزروعی ( L. Crocus sativus ) در ماه های تیر و آبان به ترتیب به عنوان نمونه های خواب و بیداری جمع آوری شدند. بنه ها به عنوان منبع عصاره آنزیمی مورد استفاده قرار گرفتند. این عصاره برای مطالعات بیشتر استفاده شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که pH بهینه فعالیت آنزیم در دوره خواب یک واحد بیشتر از دوره بیداری است. نتایج پیشنهاد می کند که افزایش غلظت H2O2 تا 80 میلی مولار باعث افزایش فعالیت آنزیم می شود و در غلظت های بالاتر H2O2 فعالیت پراکسیدازی کاهش می یابد.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج سینتیکی به نظر می رسد که حداقل دو ایزوفرم از پراکسیداز در بنه های زعفران وجود دارد و از این رو می تواند در پروسه های مختلف رشد و نمو شرکت نماید.

متن کامل [PDF 542 kb]   (14393 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1392/3/6 | انتشار: 1392/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb