دوره 4، شماره 13 - ( 12-1392 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 83-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، gholami_b_f@yahoo.com
چکیده:   (12546 مشاهده)
سابقه و هدف: در این مطالعه به بررسی آزمایشگاهی دینامیک میکروبی و فعالیت آنزیمی به منظور بررسی میزان تجزیه مواد آلی در طول انجام فرایند کمپوست سازی سریع و متداول مواد زائد شهری پرداخته شده است. 
مواد و روشها: با استفاده از شاخص دینامیک میکروبی و فعالیت آنزیمی آنزیمهای آمیلاز، پروتئاز، فسفاتاز و سلولاز به بررسی رسیدگی کمپوست پرداخته شده است. همچنین پارامتر های مختلف مثل سرعت هوادهی، افزودن مواد شیمیایی مثل گلوکز(G) و اسید استیک (AA) و کاربرد بیومس میکروبی (M) به منظور تسریع در تجزیه مواد زائد شهری مورد مطالعه قرار گرفت. 
یافته ها: نتایج نشان داد که تجزیه مواد آلی با سرعت بالایی (در طول 9 تا 12 روز) در فرایند کمپوستینگ سریع کنترل شده نسبت کربن به ازت C/N)) را به کمتر از 15 رسانده است که این نسبت تاکنون به عنوان یکی از شاخصهای رسیدگی کود تلقی میشد. در صورتی که در فرایند کمپوستینگ معمولی در مدت زمان 20 روز نسبت C/N به زیر 20 رسیده است. تولید آنزیم های انتخاب شده ( آمیلاز، پروتئاز، فسفاتاز و سلولاز) نشانگر سرعت تجزیه ویژه مواد آلی ناپایدار موجود در مواد زائد شهری می باشد. 
نتیجه گیری: بنابراین میتوان از این مطالعه استنباط نمود که فرایند کنترل شده کمپوستینگ مواد زائد شهری در مقایسه با روش متداول با سرعت بیشتری انجام می شود و روشهای استفاده از شاخص دینامیک میکروبی و فعالیت آنزیمی به جای روشهای سنتی در تعیین میزان رسیدگی کود، شاخصهای دقیقتری می باشند.
متن کامل [PDF 381 kb]   (3260 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1393/2/2 | پذیرش: 1393/2/2 | انتشار: 1393/2/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.