دوره 6، شماره 21 - ( 10-1394 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 92-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


بخش بوم شناسی، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
چکیده:   (6889 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت جوامع بنتیک و منطقه بین جزر و مدی همچنین گسترش روز­ افزون تأسیسات شهری و صنعتی در سواحل، این مطالعه به منظور دستیابی به اطلاعات پایه ای مورد نیاز در کنترل و نظارت زیست محیطی سواحل انجام گرفت.

مواد و روش­ ها: نمونه­برداری از فروردین ماه سال 91 به مدت یک سال در چهار فصل از سال در سه منطقه ساحلی بندرعباس، بندر جاسک و بندر لنگه با استفاده از یک فروند شناور تحقیقاتی انجام گرفت.

یافته ها: در بررسی ماکروبنتوزها گروه­های پرتاران، کم­تاران، سخت­ پوستان، نرمتنان، نماتودا، نمرتین­ها، روزنه­ داران، ستاره­های شکننده و سایرین شناسایی شدند که در این میان سخت­پوستان با مقدار333950 عدد در متر مربع بیشترین تراکم را داشتند.

بحث: هر گونه تغییر در اکوسیستم ساحلی و منطقه بین جزر و مدی باعث تغییر در عوامل حاکم بر جوامع بنتیک می­­­­­­­­شود که این تغییرات بخوبی در عوامل دینامیکی مثل شاخص­های زیستی این جوامع قابل مشاهده، بررسی و محاسبه می­باشند.

نتیجه­ گیری: با توجه به بررسی تراکم ماکروبنتوزها و شاخص­های تنوع زیستی، چنین به نظر می­رسد که تراکم و تنوع ماکروبنتوزها پس از پدیده شکوفایی جلبکی تغییر چشمگیری نسبت به قبل از پدیده شکوفایی جلبکی در سواحل استان هرمزگان نداشته است.

متن کامل [PDF 550 kb]   (2410 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1394/11/1 | پذیرش: 1394/11/1 | انتشار: 1394/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.