دوره 6، شماره 21 - ( 10-1394 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 106-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


بخش اپیدمیولوژی، انستیتو پاستور ایران ، abdolrazaghh@gmail.com
چکیده:   (9238 مشاهده)

سابقه و هدف: هدف از این مطالعه چند مرکزی، تعیین حساسیت دارویی  ایزوله های مختلف نوکاردیا های جدا شده از نمونه های  بالینی بود.

 مواد و روش ها: تعداد یک صد و بیست و هفت بیمار مبتلا به نوکاردیوز از 5 استان کشور وارد این مطالعه شدند. تشخیص مولکولی گونه نوکاردیا با استفاده از تجزیه و تحلیل توالی S rRNA 16 انجام شد. تست حساسیت ضد میکروبی بر اساس  توصیه موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی انجام شد.

یافته ها: 35 ایزوله N. cyriacigeorgica ، 30 ایزوله  N. asteroids ، 26 ایزوله N. farcinica ، 12 ایزوله N. otitidiscaviarum و 10ایزوله  N. abscessus  در این بررسی مورد مطالعه قرار گرفتند. همه باکتری های جداشده حساس به لینوزولید بودند. تمام ایزوله های N. cyriacigeorgica ،N. asteroids ، N. otitidiscaviarum، N. abscessus جدا شده به تری متوپریم سولفامتوکسازول حساس بودند، در حالیکه 8% از ایزوله های N. farcinica جداشده به این دارو مقاوم بودند. همه N. otitidiscaviarum جدا شده به ایمی پنم بسیار مقاوم بودند، اما N. cyriacigeorgica ، N. asteroids ، N. farcinica، N. abscessus تنها در حد متوسط مقاوم بودند.

نتیجه گیری: الگوهای حساسیت با متفاوت شدن گونه های نوکاردیا تغییر کردند. مقاومت به تری متوپریم سولفامتوکسازول در ایران پایین بود و نتایج این مطالعه نشان داد که این دارو همچنان می تواند به عنوان داروی  خط اول درمان استفاده شود. لینوزولید نیز به خوبی نوکاردیا را پوشش می دهد و می تواند یک عامل خط دوم باشد.

متن کامل [PDF 304 kb]   (2286 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1394/11/1 | پذیرش: 1394/11/1 | انتشار: 1394/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.