جستجو در مقالات منتشر شده



غزاله زندی، مجتبی دشتی‌زاد، گلناز اسعدی تهرانی۱، مهدی شمس‌آراء،
دوره ۶، شماره ۲۲ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

 سابقه و هدف: اگرچه امروزه IVF به عنوان یک تکنیک پرکاربرد در درمان ناباروری می­باشد، اما مطابق مطالعات صورت گرفته، استرس ایجاد شده به واسطه­ی تغییرات اسمزی، اکسیژن، دما و pH در شرایط خارج از رحم می­تواند باعث تغییرات مورفولوژیکی، ژنتیکی و اپی­ژنتیکی در جنین­های برون­تنی نسبت به حالت درون­تنی ­گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر IVF بر کیفیت جنین­ها از طریق ارزیابی نرخ زنده­مانی و رشد و هم­چنین بررسی میزان بیان ژن­هایOct۴  و Nanog موثر در پرتوانی توده سلولی داخلی بلاستوسیست می­باشد

مواد و روش ­ها: در این آزمایش بلاستوسیست­های ۵/۴-۵/۳ روزه­ی موش در دو گروه بررسی شدند. در گروه تیمار    بلاستوسیست­های برون­تنی با گذشت ۱۰۰ ساعت از لقاح اسپرم و تخمک حاصل گشتند. بلاستوسیست­های درون­تنی تیمار نشده نیز به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. در هر دو گروه، نرخ زنده­مانی و میزان خروج بلاستوسیست­ها از زونا و هم­چنین میزان بیان ژن Oct۴، و Nanog، توسط تکنیک Real-time PCR بررسی شدند.

یافته­ ها: اگرچه میزان خروج بلاستوسیست از زونا نسبت به کنترل دارای کاهش معنی­داری بود (۴۰/۱۰± ۷۳/۶۷% در مقابل   ۸۰/۵± ۸۸/۸۶%) اما میزان زنده­مانی در بلاستوسیست­های برون­تنی مانند گروه کنترل همچنان ۱۰۰% باقی ماند. هم­چنین بیان    ژن­های Nanog و Oct۴ در بلاستوسیست­های برون­تنی نسبت به گروه کنترل دارای افزایش بود.

بحث: این مطالعه نشان داد که لقاح آزمایشگاهی می­تواند بر خروج بلاستوسیست از زونا و بیان ژن تغییر ایجاد کند.

نتیجه گیری:با توجه به نتایج حاصل، لقاح آزمایشگاهی می­تواند باعث تغییر بیان ژن و کیفیت در رویان گردد.


شیما حاجیان، محمد زندی، میترا حیدری نصرآبادی،
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: موفقیت تولید آزمایشگاهی رویان تا حدود زیادی وابسته به محیط کشت تخمک در زمان بلوغ آزمایشگاهی می باشد. رازیانه با دارا بودن ترکیباتی مانند آنتول دارای خواص مشابه استروژن می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس رازیانه بر روی بلوغ هسته تخمک گاو بود.

مواد و روش ها: به منظور انجام بلوغ آزمایشگاهی، مجموعه تخمک کومولوس (۷۷۲ عدد) از فولیکول­هایی به قطر ۸-۲ میلی متر استحصال و در محیط کشت بلوغ M۱۹۹ حاوی % ۱۰ سرم جنین گاو، هورمون تحریک کننده فولیکولی (µg/ml ۵)، ۱۷-β استرادیول (µg/ml۱)، سدیم پیروات (mM۸۱/۰)، % ۱۰ مایع فولیکولی گاو و جنتامایسین سولفات (µg/ml۵۰)  کشت داده شدند. به محیط­های کشت بلوغ گروه­های آزمایشی مقادیر۰، ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر اسانس رازیانه اضافه شد و در انکوباتور ۵/۳۸ درجه سانتیگراد، دی اکسید کربن ۵ درصد و رطوبت ۹۵ درصد برای مدت ۲۴ ساعت کشت داده شدند.

یافته ها: نتایج نشان داد که میزان بلوغ تخمک­ها در محیط­های دارای اسانس رازیانه با غلظت های ۵، ۱۰، ۲۰ و ۳۰ میلی گرم بر میلی لیتر بر اساس توسعه سلول های کومولوس و وجود جسم قطبی در مقایسه با شاهد اختلاف معنی داری نداشت (P>۰,۰۵). در حالی که غلظت mg/ml۵۰ بطور معنی داری توسعه سلول­های کومولوس و وجود جسم قطبی را نسبت به سایر گروه­ها کاهش داد(P<۰,۰۵) .

نتیجه گیری: یافته­های این تحقیق نشان داد که اسانس رازیانه بر اساس توسعه سلول­های کومولوس و وجود جسم قطبی باعث افزایش بلوغ هسته تخمک­های گاو نشد. پیشنهاد می شود از فناوری لقاح آزمایشگاهی به منظور ارزیابی اثر اسانس رازیانه بر روی بلوغ هسته­ و سیتوپلاسم تخمک­های گاو استفاده شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb