جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اکبری

حسین شهبانی، زهرا گودرزی، محمد چمنی، کامبیز اکبری نوقابی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده

Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA
 

سابقه وهدف: امروزه با توجه به مصرف بسیار زیاد پلیمرهای مقاوم به تخریب زیستی از جمله انواع پلاستیک ها در بسته بندی مواد غذایی، کالا و همچنین استفاده از کیسه های پلاستیکی برای جابجایی و حمل زباله مشکل بزرگ تجمع ضایعات پلیمری در طبیعت به وجود آمده است. یکی از راه ها برای حل این مشکل تولید پلیمر های زیست تخریب پذیر می باشد.

مواد و روش ها: باکتری تولید کننده پلیمر پلی هیدروکسی آلکانوآت (PHA) از نمونه های محیطی جدا سازی شد. این سویه باکتریایی با روش های شیمیایی و مولکولی از طریق تعیین توالی ژن ۱۶s rDNA شناسایی گردید. تولید PHA توسط این باکتری با استفاده از کروماتوگرافی گازی و ستون HP-۵ تحت شرایط مختلف کشت اندازه گیری شد. 

 

یافته ها: در این مطالعه باکتری بومی تولید کننده PHA بعنوان Bacillus thuringiensis ZK ۸۶ شناسایی گردید. شرایط مناسب برای تولید این پلیمر دمای Cº ۳۷، ۷=pH و هوادهی در ۱۵۰= rpm تعیین گردید. تحت این شرایط بیشترین میزان تولید حدود ۳۶۷/۰ گرم در لیتر با منبع گلوکز پس از کشت به مدت ۷۲ ساعت بدست آمد و ۳۵% از وزن خشک سلولی را پلیمر تشکیل داد.

 

نتیجه گیری: این مقاله اولین گزارش از تولید PHA توسط سویه باسیلوس تورینجنسیس بومی ایران می باشد که در طی آن شناسایی باکتری تولید کننده و روش های تولید و اندازی گیری میزان و نوع پلیمر تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفتند.

 

فریبا دهقانیان، مجید متولی باشی، عاطفه اکبری،
دوره ۹، شماره ۳۵ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

رپلیزوم یوکاریوت‌ها یک کمپلکس چند جزئی بوده که همانندسازی DNA را با سرعت حدود Kb ۲-۳ در دقیقه انجام می­دهد. این مسئله نشان می­دهد که ساختار کروماتین به­میزان ۱۵-۱۰ نوکلئوزوم در دقیقه و در جلوی هر رپلیزوم فعال متلاشی می­شود. برای تشکیل یک الگوی کروماتینی مشابه بر روی DNA های تازه شکل گرفته، هیستون­ها و یک­سری از فاکتورهای متصل شونده به کروماتین، از روی رشته مادری به­روی رشته­های دختری انتقال داده می­شوند. به­علاوه، هیستون­های جدید نیز برای ایجاد و حفظ تراکم نوکلئوزومی موردنظر تجمع یافته و اصلاحات هیستون­های جدید نیز بر مبنای الگو گرفتن از هیستون­های مادری و قدیمی انجام می گیرد. به­ طور کلی بررسی اینترکشن­های میان اجزای رپلیزوم با پروتئین‌­های کروماتین، به درک صحیح نحوه‌ پیشرفت چنگال همانندسازی و ارتباط آن با کروماتین کمک می­نماید. در این مطالعه به بررسی مکانیسم­های تنظیمی در همانندسازی کروماتین و فرآیند حفظ اپینوم پرداخته می­شود.
 
هومن تهرانی، پرستو امیری، مهدی جلیلی اکبریان، مرجان وجدانی، الهه رزم آرا، کاظم حسن پور،
دوره ۱۱، شماره ۴۱ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: آسم یکی از شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی است که که باعث مراجعه مکرر آنها به بیمارستان و غیبت از مدرسه می شود. در این مطالعه به تعیین اثر درمانی افزودن پروبیوتیک به درمان استاندارد در کودکان مبتلا به آسم خفیف تا متوسط پرداخته شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی۱۲۰ بیمار ۳ تا ۸ ساله مبتلا به آسم خفیف تا متوسط مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی اطفال بیمارستان حشمتیه سبزوار صورت گرفت. بیماران با روش نمونه گیری تصادفی ساده بر اساس بلوکی جایگشتی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند و قطره های پروبیوتیک و پلاسبو به مدت دو ماه در اختیار آنها قرار گرفت و نحوه استفاده صحیح آموزش داده شد. در انتهای ماه دوم پرسشنامه استاندارد تست کنترل آسم (ACT) توسط پژوهشگر تکمیل شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار  SPSS۱۹تحلیل شد.
یافته ها: در بررسی پیامدها به دنبال افزودن پروبیوتیک ها به درمان استاندارد به مدت دو ماه در این بیماران، تغییر معنی دار آماری درکنترل آسم(کنترل نسبی و عدم کنترل) بین دو گروه مشاهده نشد (۰۵/۰<P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه و عدم ایجاد تاثیر معنی دار آماری بین دو گروه مداخله و کنترل اضافه کردن پروبیوتیک ها به درمان استاندارد آسم درکودکان مبتلا به آسم خفیف تا متوسط پیشنهاد نمی شود.
شبنم اکبری، شیوا خلیل مقدم، مریم قبه، مریم بی خوف تربتی، اشرف سادات شاه ولایتی،
دوره ۱۵، شماره ۵۸ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

سابقه و هدف: مراقبت از زخمها بار مالی قابلتوجهی بر نظام سلامت جامعه تحمیل مینماید. از مهمترین عوامل کلیدی و مؤثر تأخیر در بهبود زخم، عفونت زخم و سطوح بالای گونههای اکسیژن فعال (ROS) میباشد. مطالعۀ حاضر به بررسی سنتز سبز نانوذرات اکسید روی (ZnO NPs) با استفاده از عصارۀ آبی آرتروسپیرا پلاتنسیس (Arthrospira platensis) میپردازد.
مواد و روشها: سنتز نانوذرات ZnO با طیفسنجی UV-Vis و FTIR موردبررسی قرار گرفت و درنهایت برای فعالیت ضدباکتریایی بهروش انتشار در چاهک آگار و فعالیت آنتیاکسیدانی با سنجش DPPH آزمایش گردید.
یافته­ ها: نتایج سنتز بیولوژیکی با استفاده از عصارۀ آبی آرتروسپیرا پلاتنسیس، شکلگیری یکنواخت و تشکیل گروههای عاملی مؤثر بر نانوذرات ZnO و اندازۀ متوسط نانوذرات تشکیلشده و پایداری ذرات معلّق را توسط طیفهایFTIR, UV-VIS, DLS, ZETA Potential  تأیید کرد. نانوذرات سنتز شده، فعالیت ضدباکتریاییِ خوبی در برابر باکتریهای مؤثر در عفونت زخم مانندEscherichia coli (PTCC۱۳۹۹)  و Pseudomonas aeruginosa (PTCC۱۴۳۰) را از خود نشان دادند. حداکثر قطر هالۀ عدمرشد باکتری E. coli برابر با ۳۲ میلیمتر در غلظت ۴۰ میلیگرم بر میلیلیتر و در غلظت مشابه برای باکتری P. aeruginosa برابر با ۳۴ میلیمتر برآورد شد. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی نانوذرات سنتز شده، بیشترین مهار رادیکال آزاد DPPH با میزان ۶۰/۶۶ درصد در غلظت ۲۵/۹ میلیگرم بر میلیلیتر را نشان داد.
نتیجهگیری: استفاده از چنین روش بیولوژیکیِ ساده و مقرونبهصرفهای میتواند الگوی جایگزینِ مناسبی برای سنتز نانومواد در مقیاس بزرگ باشد، همچنین از نانوذرات سنتز شده به این روش میتوان در تسریع روند بهبود زخم استفاده نمود.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb