جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای حیدری نصر آبادی

فرزانه تفویضی، مریم تاج آبادی ابراهیمی، میترا حیدری نصر آبادی، هدی بهرامی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده

Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA

سابقه و هدف: لاکتوباسیل ها متشکل از ارگانیزم های گرم مثبت، کاتالاز منفی، بدون اسپور و میله ای شکل هستند و بیش از ۹۰ گونه از این باکتری شناخته شده است. سوش های متعددی از لاکتوباسیل های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان ها وجود دارند. ظرفیت های پروبیوتیکی وابسته به سوش می باشند، انتخاب متدهای قابل اطمینان برای شناسایی لاکتوباسیل ها از اهمیت خاصی برخوردار است با توجه به وقت گیر بودن و ابهام آمیز بودن روش های بیوشیمیایی، روش های مولکولی مناسب تر و دقیق تر بوده و جایگزین روش های قبلی شده اند. هدف از این تحقیق، شناسایی لاکتوباسیل های جداشده از محصولات لبنی سنتی ایران با استفاده از مارکرهای RAPD به عنوان یک ابزار موثر در طبقه بندی لاکتوباسیل ها و بررسی تنوع ژنتیکی در سویه های جدا شده می باشد.

 

مواد و روش ها: در این مطالعه ۲۰ ایزوله از محصولات لبنی مختلف جدا شدند و پس از کشت بر روی محیط اختصاصی MRS استخراج DNA از باکتری ها انجام شد و برای بررسی تنوع ژنتیکی از مارکرهای RAPD استفاده شد.

 

یافته ها: از ۲۰ پرایمر به کار رفته در این تحقیق، ۱۹ پرایمر باندهای قابل کد گذاری ایجاد کردند. تعداد کل باندهای تکثیر شده توسط کل پرایمرها، ۲۲۵ عدد برآورد شد که شامل ۲۱۹ باند پلی مورف، ۶ باند مشترک و ۶۳ باند اختصاصی بود. توسط نرم افزار NTSYS-PC ماتریس تشابه بر اساس ضریب Jaccard برای ژنوتیپ ها محاسبه شد. سپس گروه بندی ایزوله ها با روش UPGMA و NJ توسط نرم افزار NTSYS-PC انجام گرفت و نتایج یکسان و مشابهی از مقایسه گروه بندی با دو روش مختلف حاصل شد.

 

نتیجه گیری: بر اساس ماتریس تشابه k۲l۳ و y۱m۴ بیشترین تشابه ژنتیکی را با یکدیگر نشان دادند و در هر دو دندروگرام با هم در یک گروه قرار گرفتند. در گروه بندی براساس روش UPGMA دو شاخه اصلی A و B وجود داشت. شاخه اصلی A به دو زیر گروه با ژنوتیپ های c۶m۳،y۱l۴، y۲f۳و c۱d۲ و شاخه اصلی B نیز به دو گروه با ژنوتیپ های c۲h۱، d۳b۱، y۲c۴، k۲l۳،y۱m۴ و p تقسیم شدند.

 
 

سید امیربهتاش لادن، عباس محمدی ازهر، مریم تاج آبادی ابراهیمی، میترا حیدری نصر آبادی،
دوره ۲، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: بیوسنتز نانو ذرات با روش های زیستی توسط میکروارگانیسم ها، بدلیل سازگاری بالا با محیط زیست و کاهش مصرف انرژی و هزینه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. زمانی که روش های تولید بر اساس فناوری های زیستی مطرح شدند، نظر بسیاری از محققین را بخود جلب کردند. یکی از مهم ترین ابعاد این بحث استفاده از میکروارگانیسم ها در فناوری نانو است.

مواد و روش ها: سویه های مختلفی از لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی بومی ایران تحت شرایط کنترل شده، در معرض تیتانیوم دی اکساید قرار گرفته و نتایج با میکروسکوپ های الکترونی SEM و AFM و همچنین پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شدند.

یافته ها: در این مطالعه، شاهد شکل گیری نانوذرات تیتانیوم در ابعاد مختلف توسط برخی لاکتوباسیلوس پلانتاروم های جدا شده از محصولات لبنی بومی ایران هستیم.

نتیجه گیری: پس از بررسی و مطالعه سازوکار مولکولی بیوسنتز نانو ذرات توسط باکتری ها و احیای اکسیدهای فلزی توسط آنان، تحت عنوان فرایندی دفاعی که احتمالا به دلیل فقدان سوپراکسید دیسموتاز در برخی از این سویه ها است، تفصیر می گردد.


آصفه کامرانی، میترا حیدری نصر آبادی، فاطمه هنرور، محمدرضا نورانی ،
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه وهدف: باتوجه به کاربرد گسترده نانو ذره نقره درزندگی روزمره، خطرهای ناشی از آن برای انسان روزبه روز در حال افزایش می باشد. ولی اثرهای نانو ذره نقره بر مراحل تکوین جنین هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

این مطالعه به بررسی اثرهای تراتوژنی احتمالی نانو ذره نقره در سطح ریخت شناسی بر مراحل تکوینی جنین موش صحرایی پرداخته است.

مواد وروش ها: نانو ذره نقره درغلظت های ۷۵۰،۱۲۵،۰ و۱۵۰۰میلی گرم/کیلوگرم /روز در روزهای ششم تا نوزدهم حاملگی ازطریق خوراکی(گاواژ) به موش های حامله خورانده شد و همه مادرها در روز نوزدهم حاملگی سزارین شدند. پس از سزارین اندازه وزن وCR(Crown-Rump)   جنین ها به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار گرفته شد. اندازه  CRبه کمک نرم افزار Image j اندازه گیری شد. طول دم ، اندازه دست و پا ، تعداد انگشت های دست و پا ، ادم،  چشم ها و طول بینی تمام جنین ها مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها:در روز نوزدهم حاملگی جراحی سزارین انجام شد و پس از جراحی همه جنین ها از لحاظ ظاهری مورد بررسی قرار گرفتند. مواردی که مورد مطالعه نیز قرار گرفتند شامل: طول دم ، اندازه دست و پا ، تعداد انگشتان دست و پا ، ادم ، چشم ها و طول بینی است.

بر طبق داده های به دست آمده تغییرهای معنی داری در این اندام ها نیز دیده نشد. پس از بررسی جنین ها، افزایش  CRو وزن جنین های تیمارشده با نانو ذره نقره نسبت به گروه کنترل مشاهده شد با این تفاوت که افزایش وزن درغلظت پایین یعنی ۱۲۵میلی گرم/کیلوگرم/روز دیده نشد که این نشان می دهد افزایش وزن وابسته به دوز مصرفی است.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که نانو ذره نقره می تواند در دوزهای مختلف بر مرحله های تکوینی جنین ها تأثیر گذار باشد و باعث افزایش میزان وزن و CR  جنین ها شود.  باید توجه داشت که اثر نانو ذره نقره بر وزن جنین ها وابسته به دوز مصرفی می باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb