جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای زرگان

اشکان حاجی نورمحمدی، جمیل زرگان، هانیه جعفری، فیروز ابراهیمی،
دوره ۱۵، شماره ۵۷ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری های عفونی ناشی از عوامل باکتریایی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در سراسر جهان است. بسیاری از این عوامل به یک یا چند آنتی بیوتیک مقاوم هستند، برخی از آن‌ها به چند دارو مقاوم هستند و برخی دیگر تقریباً به همه آنتی بیوتیک های رایج مقاوم هستند. ترکیبات ضد میکروبی، ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی از عصاره‌های مختلف مشتق شده از انواع گونه‌های گیاهی گزارش شده است. در این مطالعه، فعالیت ضد باکتریایی عصاره بافری گیاه آدنیوم آّبسوم          (Adenium obesum) و فراکسیون‌های پروتئینی جدا شده از عصاره آن مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش­ ها: در این تحقیق ابتدا الگوی الکتروفورتیک-کروماتوگرافی عصاره بافری برگ گیاه و سپس خواص ضد باکتریایی عصاره بافری در اشکال دناتوره و غیردناتوره شده پروتئین‌ها و همچنین فراکسیون های پروتئینی آن در غلظت‌های مورد نیاز بر حسب میکروگرم در میلی لیتر در شرایط آزمایشگاهی (in-vitro) با استفاده از سنجش حداقل غلظت بازدارنده (MIC) برای استافیلوکوکوس اورئوس گرم مثبت و اشریشیا کلی گرم منفی مورد آزمایش و آنالیز آماری آنوا قرار گرفت.
یافته­ ها: باندهای پروتئینی مختلفی در طیف SDS-PAGE عصاره بافری خام مشاهده شد. در مطالعه کروماتوگرافی، ۱۲ پیک اصلی جدا و جمع آوری شد که ۹ فراکسیون حاوی پروتئین بود. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره بافری خام با پروتئین های دناتوره نشده از ۰۲/۰ میکروگرم در میلی لیتر و عصاره بافری خام با پروتئن های دناتوره شده از ۰۴/۰ میکروگرم در میلی لیتر اثر مهاری معنی داری بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی داشتند. نتایج این مطالعه بر روی فراکسیون های پروتئینی عصاره بافری خام نیز اثرات متفاوتی را بر روی باکتری های مورد آزمایش نشان داد، از جمله بالاترین میزان مهار باکتری گرم مثبت مربوط به فراکسیون ۸ با میانگین مهار ۲۵ درصد در غلظت پروتئینی μg/mL ۰۱/۰ و همین طور در باکتری گرم منفی مربوط به فراکسیون ۳ با غلطت μg/mL ۱۶/۰ و فراکسیون ۱۰ با غلطت μg/m ۰۱/۰ با میانگین مهار ۱۱ درصد است.
نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه برای اولین بار نشان داد که عصاره بافری دناتوره و غیردناتوره و فراکسیون‌های پروتئینی۳، ۸ و ۱۰ دارای خواص ضد باکتریایی هستند.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb