رقیه صمدی، گیتا اسلامی، ندا باصری، رقیه زینالی فام، رویا زینالی،
دوره ۴، شماره ۱۶ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه و هدف : تولیدآنزیم بتالاکتامازهای وسیع الطیف (Extended spectrum beta lactamase, ESBL) امروزه به عنوان یک تهدید عمده در سراسر جهان با توجه به درمان های محدود می باشد. این مطالعه جهت بررسی الگوهای حساسیت آنتی بیوتیکی و بررسی حضور ژن TEM در ایزوله های اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه جداسازی شده از نمونه های مختلف بالینی انجام شد.
روش بررسی: نمونه های مختلف بالینی در طول سال ۹۰ از مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جمع آوری و جهت تشخیص آن به آزمایشگاه دانشگاه فرستاده شد؛ برای شناسایی مقاومت آنتی بیوتیکی از روش دیسک دیفیوژن و برای تعیین فراوانی محصولات ژن TEM از روش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی آن استفاده شد.
یافته ها : از میان ۵۰ ایزوله کلبسیلا پنومونیه تعداد ۱۷ ایزوله (۳۴%) تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف ESBL و دارای ژن بتالاکتاماز TEMبودند ، مقاومت به سفوتاکسیم۹۰ درصد ، بیشترین مقدار و کمترین درجه مقاومت مربوط به ایمی پنم ۴ درصد گزارش شدند . در میان ۵۰ سوش اشرشیاکلی از نظر مقاومت آنتی بیوتیکی ، مقاومت به سفکسیم ۹۰ درصد بیشترین مقدار و مقاومت به مروپنم ۶ درصد کمترین مقدار گزارش شد. در بین سوش های اشرشیاکلی۷ مورد (۱۴%) تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف ESBLو دارای ژن بتالاکتاماز TEMبودند.
نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای مقاومت به داروهای بتالاکتام در بین باکتری های مورد مطالعه ، انجام دقیق تست آنتی بیوگرام جهت درمان مناسب توصیه می گردد.
فاطمه زینالی سهریق، محمد ضعیفی زاده، چنگیز احمدی زاده، محمد رضا علیوند، سعید قربیان،
دوره ۱۴، شماره ۵۳ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف:سرطان پستان رایج ترین نوع سرطان در زنانمیباشد که در بافت اپیتلیال غده پستان ایجاد میشود. عوامل مختلف محیطی، ژنتیکی و اپی ژنتیکی دربروز سرطان پستان نقشدارند. طبق مطالعات انجام شده یکی از مهمترین تغییرات اپیژنتیکی درگیر در بروز سرطان پستان، تغییر در میزان بیان microRNAها میباشد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی بیوانفوماتیکی و آزمایشگاهی میزان بیان miR-۵۰۹-۳-۵pو miR-۵۹۶در بافت توموری سرطان پستان میباشد.
مواد و روش ها:در تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیکی مجموعه دادههای مربوط به miRNAها (GSE۴۰۵۲۵ و GSE۴۵۶۶۶) از پایگاه داده GEOتهیه شدهاند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده ازپکیج Affy در نرمافزار Rانجام شد.در مطالعات آزمایشگاهی از ۱۰۰نمونه بافت تومور مبتلا به سرطان پستان و ۱۰۰ نمونه بافت حاشیه تومور با اخذ رضایت نامه کتبی نمونه برداری انجام شد. استخراج RNA بافتی با استفاده از محلول ترایزول انجام شد. سپس با استفاده از کیت سنتز cDNA از روی RNAهای استخراج شده DNA سنتز شد، و با استفاده از روش Real-time PCR میزان بیان miR-۵۰۹-۳-۵p و miR-۵۹۶ مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها:با توجه به نتایج بیوانفورماتیکی میزان بیان miR-۵۰۹-۳-۵p و miR-۵۹۶ در بافت سرطان پستان نسبت به بافت سالم کاهش پیدا میکند. نتایج مربوط به بررسی بیان miR-۵۰۹-۳-۵p و miR-۵۹۶ در نمونههای توموری و سالم نیز نشان داد که سطح بیان miR-۵۰۹-۳-۵p و miR-۵۹۶ در بافت توموری نسبت به بافت سالم کاهش معنی داری را نشان میدهد (۰,۰۵(p<که این نتایج تایید کننده نتایج بررسیهای بیوانفورماتیکی بود.
نتیجه گیری:با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر که نشان دهندهی کاهش بیان miR-۵۰۹-۳-۵p و miR-۵۹۶ در سرطان پستان بود. میتوان گفت که از این miRNAها میتوان به عنوان نشانگرهای زیستی تشخیصی و درمانی مهمی در تشخیص، پیش آگهی و درمان سرطان پستان استفاده کرد.