جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای عبداللهی

خدیجه عنصری، غزاله زندی، منا عبداللهی، معصومه سیری فرون آباد،
دوره ۴، شماره ۱۳ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان دهانه ی رحم از شایع ترین سرطان های مربوط به زنان و از عوامل اصلی مرگ و میر، به ویژه در کشور های در حال توسعه محسوب می شود. تشخیص زود هنگام این سرطان به وسیله ی تست پاپ اسمیر با پیشگیری از تغییرات غیر طبیعی سلول‏های دهانه رحم و کاهش معنا دار مرگ و میر ناشی از آن در جمعیت های مختلف می باشد.
 مواد و روش ها: در مطالعه ی حاضر، سطح آگاهی ۱۰۰ نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرهای جدید پرند و رباط کریم در مورد پاپ اسمیر با استفاده از پرسشنامه های طراحی شده بررسی و با روش های آماری مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: میانگین سن افراد ۵۶/۳۱ سال بود. ارتباط آماری معنی داری بین افزایش سن و میزان آگاهی افراد از این تست و همچنین، سطح تحصیلات و میزان آگاهی از تست مذکور وجود داشت. 
نتیجه گیری: با تجزیه و تحلیل داده های آماری مشخص شد آگاهی از سرطان گردن رحم و تست پاپ اسمیر به ترتیب ۹/۵۰% و ۶/۳۸% و در نتیجه، سطح اطلاعات و آگاهی زنان مناطق پرند و رباط کریم نسبت به تست پاپ اسمیر نسبتا پایین است.

پگاه عبداللهی، مرضیه ابراهیمی، نسرین معتمد، پردیس خسروانی،
دوره ۴، شماره ۱۶ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده


سابقه و هدف:مطالعات در سرطان سینه بیان کننده حضور جمعیتی از سلول ها با ویژگی های سلول های بنیادی میباشد که نقش مهمی در اغاز ،پیشرفت و مقاومت به درمان های جاری دارد.از انجاییکه کشت سه بعدی در شرایط ازمایشگاهی محیط مناسبی برای مطالعه سلول های بنیادی سرطانی در مقابل محیط پیچیده بافتی ایجاد می کند.هدف ما در این مطالعه بررسی اثر کشت سه بعدی بر ویژگی های سلول های بنیادی سرطانی می باشد.
مواد و روش ها:سلول های MDA-MB۴۶۸ که به صورت سه بعدی و دو بعدی کشت داده شده اند از نظر قدرت ایجاد کلنی،اسفروئید،بیان مارکر های سطحی بنیادینگی(CD۴۴,CD۱۳۳)توسط فلوسایتومتری، و همینطور بیان ژن های بنیادینگی(ALDH,Sox۲,Nanog,Oct۴,c-Myc) توسط Real time PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها:
سلول های MDA-MB۴۶۸ که به صورت دو بعدی و سه بعدی کشت داده شده اند تفاوت معناداری از نظر قدرت کلنی زایی و ایجاد اسفروئید نشان ندادند. کشت سه بعدی سبب ایجاد کاهش معناداری در بیان مارکر CD۱۳۳+ نسبت به کشت دو بعدی شد.(۵,۸۴±۵۲.۶۹% در کشت سه بعدی در مقابل ۰.۳۴±۹۸.۵۵% در کشت دو بعدی) در حالیکه تفاوت معناداری در بیان CD۴۴+ در این دو نوع کشت مشاهده نشد.همینطور کشت سه بعدی سبب سرکوب بیان ژن های بنیادینگی شامل oct۴,nanog,ALDH,sox۲ نسبت به کشت دو بعدی شد.
نتیجه گیری:
در مجموع نتایج حاصل از پژوهش انجام شده موید این میباشد که کشت سه بعدی که منعکس کننده معماری بافتی و شرایط In vivo میباشد سبب کاهش ویژگی های سلول های بنیادی سرطانی در رده سلولی MDA-MB۴۶۸ میشود


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb